Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Zoover Vakantiebeoordelingen8 westfriese-omringdijk
Vakantiehuis aan het water voor een karper visvakantie in Nederland

Vissen vanaf uw eigen steiger!

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Dit maakt dat Het IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers. Meer info...

Boek online
De ideale visvakantie in Nederland
Lucht foto van villavakantiepark IJsselhof: huisje huren aan het water

Kies uw eigen vakantievilla uit!

Als u online uw vakantie bij ons reserveert kunt u op de plattegrond uw eigen villa uitkiezen door op de oranje knop "Voorkeursboeking" te klikken tijdens het reserveren. 
Reserveer met voorkeur

Boek online
Het gemak van "Zoek en boek"
Andijk Vuurtoren de Ven foto Henk Groenewoud

OMGEVING

trein-door-bloembollen

Elke dag iets nieuws te beleven!

Vakantiegangers kunnen in Westfriesland nog volop genieten van weidsheid en stilte in een prachtige omgeving. Het massatoerisme heeft het gebied vooralsnog niet ontdekt..
Kenmerken zijn de fruitboomgaarden, het polderlandschap, kleurrijke bollenvelden en karakteristieke dorpen en steden. Met het IJsselmeer op loopafstand bent u bovendien verzekerd van vele watersportmogelijkheden en dagjes strandplezier!

De regio kent een rijke historie: de eeuwenoude Westfriese Omringdijk - die het gebied als ware omarmt - is een markant herkenningspunt. Deze dijk is ooit gebouwd als bescherming tegen het zoute Zuiderzeewater. Nu heeft het vooral een unieke recreatieve functie: om te fietsen en te wandelen, en zelfs om op bepaalde trajecten met de auto een tochtje te maken. Maar bovenal geniet u bovenop van het uitzicht aan beide zijnden: over het immer aantrekkelijke IJsselmeer en over de achterliggende landerijen. Ook zijn de historische VOC-steden Enkhuizen, Medemblik zowel met de auto als met de fiets goed bereikbaar. Naar Amsterdam of de bekende visserijsteden Volendam, Marken, Edam en Monickendam is het minder dan een uur rijden.

Een greep uit de uitstapjes!

Recreatief: De Vooroever, Enkhuizer Zand, midgetgolfbanen, Egboetswater, Ursemmerplas.

Cultuur: Zuiderzeemuseum, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Museum van de 20e eeuw, Westfries Museum, kaasmarkt Hoorn.

Voor de kinderen: Kasteel Radboud, Sprookjeswonderland, Bakkerijmuseum, HolleBolleBoom, De Waterhoorn & De Speelhoorn, Van Blanckendaellpark, Landgoed Hoenderdaell.