Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Zoover Vakantiebeoordelingen8,1 westfriese-omringdijk
Lucht foto van villavakantiepark IJsselhof: huisje huren aan het water

Kies uw eigen vakantievilla uit!

Als u online uw vakantie bij ons reserveert kunt u op de plattegrond uw eigen villa uitkiezen door op de oranje knop "Voorkeursboeking" te klikken tijdens het reserveren. 
Reserveer met voorkeur

Boek online
Het gemak van "Zoek en boek"
Vakantiehuis aan het water voor een karper visvakantie in Nederland

Vissen vanaf uw eigen steiger!

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Dit maakt dat Het IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers. Meer info...

Boek online
De ideale visvakantie in Nederland
Andijk Vuurtoren de Ven foto Henk Groenewoud

Evenementen & Attracties

Villavakantiepark IJsselhof houdt u bezig! Iedere maand worden er diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud!


facebook-like-button
Evenementen oktober 2017
Hertenkamp

Evenementen & tips voor de maand oktober.

Alle doordeweekse dagen in oktober
Hertenkamp Enkhuizen
Tijd: 09:00 - 16:00 uur
Locatie: Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2, 1601 LS Enkhuizen
Dierenfans en plantenliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Hertenkamp Enkhuizen. Bij het Hertenkamp hoort namelijk ook de Heemtuin. Tijdens het wandelen steek je van alles op over de dieren en de planten. En wil je meer weten: stap dan De Witte Schuur in. De mensen van milieu-educatiecentrum kunnen je van alles vertellen over de natuur, het onderhoud ervan en de plaats van de mens hierin.

Zondag 1 oktober 
Taxatiedag
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
Zondag 1 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum in samenwerking met Becks Art Consultancy en Veilinghuis Onder de Boompjes een taxatiedag voor bezoekers. Nieuwsgierig of dat schilderij, het zilveren bestek van oma of een oud meubelstuk geld waard is? Of ben je gewoon benieuwd naar het verhaal erachter? Kom dan naar het Amsterdamse Huis in het buitenmuseum en laat je voorwerp gratis taxeren door de experts van Veilinghuis Onder de Boompjes.

Zondag 1 oktober
Koopkorenfestival
Tijd: 12:30 - 17:00
Locatie: Westerstraat 123, 1601 AE Enkhuizen
De 2017-editie van het Koopkorenfestival op zondag 1 oktober belooft een bruisend geheel te worden. Maar liefst zeventien koren geven ‘s middags klank en kleur aan de Enkhuizer binnenstad. 

Zondag 1 oktober
Dijkmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00
Locatie: Dijk en Venedie, 1601 GK Enkhuizen
Gezellige markt in de binnenstad van Enkhuizen. Er zijn kramen met kleding, antiek, curiosa en boeken.

Zondag 1 oktober t/m zondag 29 oktober
Designroute
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk, 1601 LA Enkhuizen
In het buitenmuseum vind je huizen die vroeger rond de voormalige Zuiderzee stonden. Dwars door deze historische setting heen loopt de designroute: op verschillende locaties kun je zien hoe de culturele geschiedenis van de Zuiderzee vormgevers en kunstenaars inspireert tot nieuwe inzichten. Met hedendaagse interpretaties van historische technieken, materialen en thema’s onderstreept het Zuiderzeemuseum de waarde van ons erfgoed voor het heden. Bij aankomst in het museum ontvang je een plattegrond met de hele designroute.

Zaterdag 7 oktober 
Heksendag
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie: Sprookjeswonderland, Kooizandweg 9 1601 LK Enkhuizen 
Op zaterdag 7 oktober wordt het weer ‘Griezelig Gezellig’ in Sprookjeswonderland in Enkhuizen want dan vindt de jaarlijkse Heksendag plaats.
Op deze speciale zaterdag viert Heks Hupsakee, de huisheks van Sprookjeswonderland, een feestje en natuurlijk zijn haar beste vriendinnen ook van de partij! Samen hebben de heksen een heuse Heksenstempeltocht uitgezet met leuke opdrachten. 

Zaterdag 7 oktober & Zondag 8 oktober
Antiek & Curiosa markt
Tijd: zaterdag 10:00 - 17:00, zondag 12:00 - 17:00
Locatie: Bonifaciuskerk, Kerkplein 9, 1671 CR Medemblik
Deze markt biedt een grote verscheidenheid aan antiquiteiten, curiosa, brocante, (oude) boeken, handwerkspullen, nostalgische artikelen en schilderijen. De ambiance van de Bonifaciuskerk versterkt nog eens het karakter van de markt, waar hoogwaardige artikelen worden aangeboden, zoals serviezen, glaswerk, bestek, oude sieraden en vele andere artikelen uit grootmoeder's tijd. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de Bonifaciuskerk.

Zondag 8 oktober
Medemblikker Bokkentoer
Tijd: 13:00 - 19:00
Locatie: Centrum Medemblik, Kaasmarkt 1, 1671 BH Medemblik
Op zondag 8 oktober is het weer zover. Dan wordt alweer de zevende Medemblikker Bokkentoer georganiseerd. Op liefst 21 verschillende locaties in het centrum van Medemblik kunnen naar hartelust bokbiertjes worden geproefd en maakt u kans op leuke prijzen. Het werkt heel eenvoudig. U koopt een stempelkaart en een plattegrond van Medemblik ter waarde van € 5,- bij één van de deelnemende proeflokalen, bij de infostand of online via www.bokkentoer.nl. U koopt een bokbiertje en u krijgt hierbij een lekker hapje of amuse geserveerd en uiteraard een stempel op uw stempelkaart.

Vrijdag 13 oktober & zaterdag 14 oktober
Back to the 80's & 90's 
Tijd: 20:00 - 02:00
Locatie: Hotel van der Valk Hoorn, Westfriese Parkweg 1, 1625 MA Hoorn
Hotel Hoorn presenteert Terug Naar De 80’s & 90’s. De gehele avond lang de beste hits uit de jaren ‘80 en ’90. Diverse zangers en een DJ zorgen voor een muzikaal programma gevuld met alle herkenbare toppers van toen, van Disco tot Rock ’n Roll en popmuziek. Verzoeknummers aanvragen is natuurlijk ook mogelijk! Een een avond boordevol jeugdsentiment. Swingen op de dansvloer of gezellig bijpraten met bekenden van toen en nu?

Zaterdag 14 oktober & zondag 15 oktober
Klipperrace
Tijd: 10:00 - 20:00
Locatie: Krabbersgat, Enkhuizen
De Klipperrace is het grootste zeilevenement voor traditionele zeilschepen op het IJsselmeer. De wedstrijd wordt ieder jaar in oktober gehouden voor de kust van Enkhuizen.

Zondag 15 oktober t/m maandag 23 oktober
Op Stoomsafari in de herfstvakantie
Tijd: zie website
Locatie: Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik, Van Dedemstraat 8, 1624 NN Hoorn
Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen de gehele herfstvakantie op Stoomsafari bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De Stoomsafari is een ontdekkingstocht voor kinderen naar alles wat met stoomtrams te maken heeft. De safari bestaat uit een speurtocht naar de collectie van het museum en een programma waarbij zij actief mee mogen doen met het vervoer per stoomtram. Alle kinderen ontvangen gratis een Stoomsafari koffer. Na een bezoek aan de Museumstoomtram weten zij wat er vroeger met deze vervoersmiddelen gedaan werd. In de werkplaats wordt begonnen met de restauratie van De Tram voor Bello.

Zaterdag 21 oktober t/m zondag 29 oktober
Oudhollandse kermis
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
Tijdens deze feestelijke week genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende gratis kermisattracties uit de jaren ’20 zoals een zwanenzweefmolen, luchtschommel en carrousel. Bij de kermisattracties vind je ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek.
Doordeweeks zijn er in de middag twee poppenkastvoorstellingen en er is ook een gezellig spelletjescafé met allerlei bordspellen van vroeger. 

Vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober & zondag 29 oktober
Hoornse winkeldriedaagse
Tijd: vrijdag 18:00 - 21:00, zaterdag 10:00 - 17:00 , zondag 12:00 - 17:00
Locatie: Binnenstad Hoorn, Grote Noord, 1621 KJ Hoorn
Het begint allemaal op de vrijdagavond met de feestelijke ontsteking van de wintersfeer verlichting en eindigt met een knallende koopzondag ter afsluiting. Op vr­ijdag starten we va 18.30 met gevarieerde muzikanten en artiesten op straat en als extra hoogtepunt om 20.00 uur de ontsteking van de wintersfeer feestverlichting! Winkels blijven deze avond tot 22.00 uur open. Zaterdag tussen 12.00-17.00 uur lopen er muzikanten en artiesten door de stad en die avond is er de Halloween Horrorwalk. Tijdens super koopzondag zullen de straten en steegjes gevuld z­­ijn met muziek en een grote markt.

Zaterdag 28 oktober
Avond in het buitenmuseum
Tijd: 18:00 - 21:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
Op zaterdag 28 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum weer de Avond in het buitenmuseum. Alle huizen van het buitenmuseum zijn geopend, er vinden demonstraties van verschillende ambachten plaats en bezoekers mogen mee op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. De avond wordt afgesloten met een knallende vuurwerkshow.