Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Zoover Vakantiebeoordelingen8,1 westfriese-omringdijk
Lucht foto van villavakantiepark IJsselhof: huisje huren aan het water

Kies uw eigen vakantievilla uit!

Als u online uw vakantie bij ons reserveert kunt u op de plattegrond uw eigen villa uitkiezen door op de oranje knop "Voorkeursboeking" te klikken tijdens het reserveren. 
Reserveer met voorkeur

Boek online
Het gemak van "Zoek en boek"
Vakantiehuis aan het water voor een karper visvakantie in Nederland

Vissen vanaf uw eigen steiger!

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Dit maakt dat Het IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers. Meer info...

Boek online
De ideale visvakantie in Nederland
Andijk Vuurtoren de Ven foto Henk Groenewoud

Evenementen & Attracties

Villavakantiepark IJsselhof houdt u bezig! Iedere maand worden er diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud!


facebook-like-button
Evenementen september 2017
Hoornse Havenconcerten

Evenementen & tips voor de maand september.

Hele maand
Designroute
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk, 1601 LA Enkhuizen
In het buitenmuseum vind je huizen die vroeger rond de voormalige Zuiderzee stonden. Dwars door deze historische setting heen loopt de designroute: op verschillende locaties kun je zien hoe de culturele geschiedenis van de Zuiderzee vormgevers en kunstenaars inspireert tot nieuwe inzichten. Met hedendaagse interpretaties van historische technieken, materialen en thema’s onderstreept het Zuiderzeemuseum de waarde van ons erfgoed voor het heden. Bij aankomst in het museum ontvang je een plattegrond met de hele designroute.

Alle doordeweekse dagen in september
Hertenkamp Enkhuizen
Tijd: 09:00 - 16:00 uur
Locatie: Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2, 1601 LS Enkhuizen
Dierenfans en plantenliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Hertenkamp Enkhuizen. Bij het Hertenkamp hoort namelijk ook de Heemtuin. Tijdens het wandelen steek je van alles op over de dieren en de planten. En wil je meer weten: stap dan De Witte Schuur in. De mensen van milieu-educatiecentrum kunnen je van alles vertellen over de natuur, het onderhoud ervan en de plaats van de mens hierin.

Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 12:30
Locatie: Binnenstad Alkmaar
Alkmaar is wereldberoemd vanwege de eeuwenoude kaasmarkt. Om 10 uur 's morgens wordt de bel geluid en begint het keuren. De Keurmeer trekt dan met een holle boor een staafje uit de kaas waarna er wordt geproefd van de kazen. 

Vrijdag 1 september & Zaterdag 2 september
Taarten-Tuinfeest
Tijd: vrijdag 15:00 - 00:00; vrijdag 17:00 - 00:00
Locatie: Speeltuin Kindervreugde, Wagenaarstraat, 1601 LH Enkhuizen
Na het succes van voorgaande jaren organiseert Speeltuinvereniging Kindervreugde wederom het Taarten-Tuinfeest. Zoals elk jaar zal het Rad van Avontuur overuren draaien. Dit rad staat garant voor een stortvloed aan prijzen zoals de bekende verse slagroomtaarten. Ook zijn er allerlei grote prijzen en zijn er veel prijzen voor de kinderen. De opbrengst van het feest zal gebruikt worden om de toestellen te onderhouden en vernieuwen om te zorgen dat de Speeltuinvereniging veilig blijft.

Vrijdag 1 september t/m zondag 3 september
Kunst & cultuurweekend
Tijd: volgt nog
Locatie: Centrum Hoorn, Roode Steen, 1621 CV Hoorn
Stichting Hoorn Kunst & Cultuur organiseert het culturele weekend als start van het culturele seizoen. Deze editie belooft weer fraai te worden met presentaties van tientallen beeldend kunstenaars uit het hele land. En natuurlijk kan het publiek op de Cultuurmarkt proeven van de culturele rijkdom die Hoorn en de regio te bieden heeft. De Kunst- en Cultuurmarkt trok de afgelopen jaren meer dan 40.000 bezoekers en is een van de grootste kunstevenementen van Nederland.

Zaterdag 2 september
Hoornse havenconcerten
Tijd: vanaf 16:00
Locatie: Karperkuilhaven, Westerdijk, 1621 LE Hoorn
Stichting Hoornse Havenconcerten organiseert voor de 14e keer op rij een fantastisch gevarieerd muziekprogramma voor muzieklovers in- en om Hoorn. Tegen het feeërieke decor van de oude haven worden in de Karperkuil vanaf de barkentijn Abel Tasman jong en oud getrakteerd op een muzikaal top-programma met artiesten van een zeer hoog niveau. 's Middags is het (pop, soul, jazzy) programma van oudsher gericht op talentvolle jeugd uit Hoorn. Vanaf 20.00 uur begint het (licht) klassieke deel van het programma met musici die vaak ook op internationale podia te vinden zijn.

Zondag 3 september
Dijkmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00
Locatie: Dijk en Venedie, 1601 GK Enkhuizen
Gezellige markt in de binnenstad van Enkhuizen. Er zijn kramen met kleding, antiek, curiosa en boeken.

Zondag 3 september
Grootste kofferbakmarkt van Westfriesland
Tijd: 09:30 - 16:00
Locatie: Recreatiegebied Nesbos Wervershoof, Oosterdijk, 1693 HP Wervershoof
De grootste kofferbakmarkt in Westfriesland op het prachtige Nesbos. Echt de grootste kofferbakmarkt in dit prachtige recreatiegebied u kunt hier uren snuffelen en ook recreeren een echt dagje uit. Parkeren gratis en toegang gratis.

Zondag 3 september
Pianotour
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Bonifaciuskerk, Kerkplein 9, 1671 CR Medemblik
Op zondag 3 september 2017 wordt de 5de Pianotour in Medemblik gehouden. Het programma: om 13.00 uur openingsconcert in de Bonifaciuskerk. Van 14.00 tot 16.00 uur spelen 28 pianisten op verschillende adressen. Om 16.30 uur is het slotconcert in de Bonifaciuskerk. De namen van de pianisten én de locaties in Medemblik worden later bekendgemaakt.

Zondag 3 september
All American Sunday
Tijd: 12:00 - 18:00
Locatie: All American Sunday, Oude Hoornseweg 22/24, 1687 NB Wognum
De All American Sunday is een classic American car show. Er komen wel 1000 Amerikaanse auto's van voor 1980 naar Wognum. Met dikke Amerikaanse bakken met veel PK's, V8, een ruige band, hamburgers, hotdogs en marktkramen met Amerikaanse spulletjes. En natuurlijk banden gummen.

Donderdag 7 september t/m zondag 10 september
Westfriese Waterweken
Tijd: zie website
Locatie: Haven Hoorn, Hoofd 2, 1621 AM Hoorn
Ook in 2017 zal een gedeelte van de Westfriese Waterweken weer plaatsvinden in havenstad Hoorn. Van 7 tot en met 10 september staat de stad bol van activiteiten gerelateerd aan watersport en water. De afgelopen jaren kwamen er duizenden bezoekers af op dit evenement en de organisatie verwacht ook dit jaar weer op een groot aantal bezoekers. Deze activiteiten vinden zowel plaats op het water als bij het water. Het definitieve programma volgt snel dus hou de website van de Waterweken in de gaten voor meer informatie.

Zaterdag 9 september & zondag 10 september
Wijnfestival
Tijd: beide dagen 14:00 - 22:00
Locatie: Wijnfestival Hoorn 2017, Oude Doelenkade, 1621 BH Hoorn
Ook dit jaar is er weer een wijnfestival in Hoorn. De vorige versie was binnen, maar in 2017 gaat het wijnfestival weer naar buiten en wel in de haven van Hoorn. Kom en laat je verrassen en geniet van de mooie omgeving!

Zondag 10 september
Openstelling bijbelse tuin Hoorn 2017
Tijd: 11:00 - 16:30
Locatie: Bijbelse Tuin Hoorn, Grote Oost 43, 1621 BR Hoorn
In de Bijbelse tuin achter het Foreestenhuis staan planten, bomen en heesters die in de bijbel voorkomen of die daar door naam of symboliek mee verbonden zijn. De tuin heeft vier perken op kleur (elke kleur met een bijzondere, liturgische betekenis), een kruidenborder, een vijver met o.a. papyrus, gele lis, waterlelie en een meditatiehoekje. 

Zondag 10 september
Keramiekmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00
Locatie: Keramiekmarkt, Stationsweg 53, 1702 AB Heerhugowaard
Op zondag 10 september 2017 organiseert Kunstkerk Heerhugowaard de eerste Heerhugowaardse Keramiekmarkt van 11.00 tot 17.00 uur. Op het terrein achter en rondom de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard zullen 50 kramen beschikbaar zijn.

Zaterdag 16 september & zondag 17 september
Oogstweekend
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
In september vinden de oogstweekenden in het Zuiderzeemuseum plaats. Tijdens deze weekenden leer je meer over oogsten en oogstgebruiken rondom de Zuiderzee. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen en kunnen kinderen zaadbommetjes maken.

Zondag 17 september
Speeldag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Diverse locaties, Centrum, 1621 MB Hoorn
Op ruim vijftig plaatsen in de binnenstad van Hoorn kunnen kinderen van alle leeftijden onder meer knutselen, zich laten schminken, sporten, reuzebellen blazen, klauteren bij de scouting, glijden op luchtkussenglijbanen en proeven van de chocoladefontein. Eén dag per jaar wordt de Hoornse binnenstad omgetoverd tot een Walhalla voor kinderen. Overal te kunnen spelen zonder auto's, bussen en andere obstakels.

Maandag 18 september
Harddraverij Medemblik
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Centrum Medemblik, Kaasmarkt 1, 1671 BH Medemblik
De harddraverij van Medemblik is hét evenement van het jaar in Medemblik. Ook dit jaar is er weer een prachtig programma samengesteld. De draverij wordt altijd gehouden op de derde maandag in september. Dit jaar is dat 18 september. Voor de jeugd is er vanaf zaterdag tot en met maandag een leuke kermis op het Gedempt Achterom. Maandag is eerst het ringsteken en 's middags de korte baan draverij.

Donderdag 21 september
Harddraverij Enkhuizen
Tijd: 10:00 
Locatie: Binnenstad Enkhuizen
Het gezelligste feest van het jaar barst weer los. Deze feestelijke dag in Enkhuizen is wederom voorzien met een optocht van paarden en authentieke rijtuigen, ringsteken, korte baan draverij en 's avonds vuurwerk.

Zaterdag 23 september & zondag 24 september
Oogstweekend
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
In september vinden de oogstweekenden in het Zuiderzeemuseum plaats. Tijdens deze weekenden leer je meer over oogsten en oogstgebruiken rondom de Zuiderzee. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen en kunnen kinderen zaadbommetjes maken.

Zondag 24 september 
HDA Autoseptakel
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: HDA Autospektakel, Grote Noord 73, 1621 KE Hoorn
Op zondag 24 september gaan Hoornse autobedrijven de straat op voor het HDA Autospektakel. Elf Hoornse topdealers presenteren vandaag een deel van hun aanbod.

Zondag 24 september
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Binnenstad Hoorn
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Hoorn. Een uitgelezen mogelijkheid om even lekker rustig te 'fun' shoppen of om gewoon de wekelijkse boodschappen te doen. Helemaal in sfeer in de historische binnenstad.
De winkels in de binnenstad mogen zelf bepalen of zij hun deuren openen tijdens deze koopzondagen.

Woensdag 27 september
Landbouwdag & Lappendag Alkmaar
Tijd: 08:00 - 17:00
Locatie: Landbouwdag en Lappendag Alkmaar 2016, Centrum, 1811 JP Alkmaar
Als sinds jaar en dag is Landbouwdag een begrip. Op de laatste woensdag in september kunnen in de binnenstad van Alkmaar weer vele paarden, pony's, koeien, schapen, geiten, konijnen en cavia's geaaid en bewonderd worden. Erg leuk voor zowel volwassenen en kinderen! Landbouwdag is voor stedelingen dé kans om kennis te maken met al het goede van het platteland. De dag wordt altijd omlijst door een uitgebreide lappenmarkt met vele honderden gezellige marktkraampjes, waar je heerlijk op koopjesjacht kunt gaan. Even bijkomen op een gezellig Alkmaars terras en het dagje uit is

Zaterdag 30 september
Oogstweekend
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 17, 1601 LA Enkhuizen
In september vinden de oogstweekenden in het Zuiderzeemuseum plaats. Tijdens deze weekenden leer je meer over oogsten en oogstgebruiken rondom de Zuiderzee. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen en kunnen kinderen zaadbommetjes maken.