Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Zoover Vakantiebeoordelingen8,1 westfriese-omringdijk
Lucht foto van villavakantiepark IJsselhof: huisje huren aan het water

Kies uw eigen vakantievilla uit!

Als u online uw vakantie bij ons reserveert kunt u op de plattegrond uw eigen villa uitkiezen door op de oranje knop "Voorkeursboeking" te klikken tijdens het reserveren. 
Reserveer met voorkeur

Boek online
Het gemak van "Zoek en boek"
Vakantiehuis aan het water voor een karper visvakantie in Nederland

Vissen vanaf uw eigen steiger!

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Dit maakt dat Het IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers. Meer info...

Boek online
De ideale visvakantie in Nederland
Andijk Vuurtoren de Ven foto Henk Groenewoud

Evenementen & Attracties

Villavakantiepark IJsselhof houdt u bezig! Iedere maand worden er diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud!


facebook-like-button
Evenementen voor de maand juli 2018
Wielerronde

Evenementen & tips voor de maand juli

Iedere donderdag
Kaasmarkt
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn
Het gebeurt op een van de mooiste pleinen van Nederland met als decor een paar schitterende panden uit de 17e eeuw, de Gouden Eeuw. ‘Het‘ is de jaarlijkse kaasmarkt van Hoorn, die tijdens de zomermaanden plaats vindt.


Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar
Alkmaar is wereldberoemd vanwege de eeuwenoude kaasmarkt. Om 10 uur 's morgens wordt de bel geluid en begint het keuren. De Keurmeester trekt dan met een holle boor een staafje uit de kaas waarna er wordt geproefd van de kazen. 


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn
Wekelijkse warenmarkt in de binnenstad van Hoorn en voor veel mensen uit de regio een wekelijks gezellig rondje over de markt. Of je nu komt voor een jasje, dasje, een vers stuk fruit of vis.... op de Hoornse weekmarkt slaag je altijd!


Zondag 1 juli
Braderie en kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Blauwe Reigerplein, Raadhuisplein 26, 1616 AV Hoogkarspel
Tijdens de wielerronde in het centrum van Hoogkarspel wordt weer de jaarlijkse kofferbakmarkt gehouden. Een aantal straten vol snuffelplezier en gezelligheid, ook zullen er diversen activiteiten rondom de markt zijn. Op het prachtige nieuwe Reigersplein er is ook een gezellige Braderie.

Historisch Festival
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Mensonidesweg, 1711 SE Hensbroek
Het festivalterrein zal vol staan met oude ambachten, trekkers, oldtimers, stoomwalsen, modelstoomtreintjes, tweewielers, vrachtwagens, zang-, toneel- en dansgroepen, enz. Ook voor de kinderen zijn er tal van activiteiten zoals pony rijden, een kraan besturen, enz.

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen
De winkels in Enkhuizen zijn altijd de eerste zondag van de maand geopend in Enkhuizen. Geniet van de binnenstad in Enkhuizen en ontdek ook de vele restaurantjes en barretjes die geopend zullen zijn.


Vrijdag 6 juli
De Avond van Andijk
Tijd: 17:00 - 00:00 uur
Locatie: Kleingouw in Andijk
Kom op vrijdagavond naar de Avond van Andijk. Afgelopen jaar bezochten zo'n 2700 mensen dit kinderfeest, reünie voor oud West-Friezen en opwarmer voor het Dijkpop Festival ineen. Met een gevarieerd programma voor zowel de allerjongsten als volwassenen.


Zaterdag 7 juli
Dijkpop
Tijd: 12:00 - 00:00 uur
Locatie: Kleingouw in Andijk
Al sinds jaar en dag is Dijkpop misschien wel het gezelligste festival van de regio. Met een frisse, brede en bij tijden gewaagde programmering heeft elk van de podia zijn eigen genre.


Zaterdag 7 t/m dinsdag 31 juli
Stoomdagen
Tijd: Zie website
Locatie: Nederlands Stoommachinemuseum
Op de stoomdagen wordt de ketel opgestookt, waardoor alle machines kunnen draaien. Je hoort dan de stoommachines puffen, voelt de warmte en ruikt de olie. Het museum heeft de grootste collectie werkende stommachines onder één dak. Maar ook buiten gaat de collectie verder!


Zondag 8 juli
Jaarmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Tuinstraat, 1606 BX Venhuizen
Jaarmarkt in Venhuizen met een attractieve wielerronde door het dorp. Deze zondag wordt er aan het parcours voor de achtste maal een braderie georganiseerd. Het wordt druk want het hele dorp loopt uit!

Kofferbakmarkt Nesbos
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos Wervershoof
Grote kofferbakmarkt op het recratiegebied Nesbos gelegen aan de Oosterdijk in Wervershoof. Dit is een leuke markt met een gezellig terras aan het ijsselmeer


Zaterdag 14 juli
Snuffelmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Snouck Van Loosenpark in Enkhuizen
Zo'n geweldige romantische lokatie op zo'n mooie plek in Enkhuizen. Een snuffelmarkt in dit park dit moet u zien! Allemaal particuliere verkopers met de leukste curiosa en brocante spullen.

Zomermarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Medemblik
Tijdens deze gevarieerde braderie in nostalgische sfeer wordt u meegevoerd naar het verleden. De ambachten, brocante woonaccessoires, houten speelgoed en diverse musea zorgen hiervoor. Ook is er een bijzondere optocht met Oudhollandse kinderwagens.


Zondag 15 juli
Ronde van de Westfriese Omringdijk
Tijd: Zie website
Locatie: Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn
Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten drie afstanden (50, 80 en 135 km) die geheel of gedeeltelijk over het cultuurhistorisch monument voeren. In de routes zijn diverse culinaire en culturele stops opgenomen.

Superstoomdagen
Tijd: Zie website
Locatie: Nederlands Stoommachinemuseum
Tijdens onze Superstoomdagen draaien ook onze buitenmachines en het gemaal op volle toeren. Met de stoomhijskraan worden boomstammen gehesen en de stoomraamzaag zaagt deze in planken. Af en toe hoor je een gillende stoomfluit, de klanken van de hamer van de smid en de knarsende emmers van de baggermolen. Tijdens deze dag worden er diverse maaldemonstraties gegeven.


Zaterdag 21 juli
Zomermarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Medemblik
Tijdens deze gevarieerde braderie in nostalgische sfeer wordt u meegevoerd naar het verleden. De ambachten, brocante woonaccessoires, houten speelgoed en diverse musea zorgen hiervoor. Ook is er een bijzondere optocht met Oudhollandse kinderwagens.


Zondag 22 juli
Oldtimerdag
Tijd: vanaf 11:00 uur
Locatie: Medemblik
Nostalgische automobielen, motoren, bromfietsen, fietsen met hulpmotoren, tractoren en andere oldtimer pronkstukken worden hier gretig bewonderd. Er zijn terrassen uitgestald en er zal weer gezellige muziek klinken in de binnenstad van Medemblik.

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nassaupark, 1611 Bovenkarspel
Leuke kofferbakmarkt op de parkeerplaats van de ijsbaan en in het Nassaupark in Bovenkarspel, tijdens de jaarlijkse ronde van de Bakkerstraat in Bovenkarspel.


Woensdag 25 juli
Hoornse Woensdagmarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Nieuwland 2, 1621 HK  Hoorn
De Hoornse Woensdagmarkten hebben al een historie van 55 jaar. Deze markten waren vroeger bekend onder de naam Hartje Hoorn Markten en Oud-Hollandse markten. Deze evenementen worden heel druk bezocht en zijn een toeristische trekpleister.


Zondag 29 juli
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Hoorn. Een uitgelezen mogelijkheid om even lekker rustig te 'fun' shoppen of om gewoon de wekelijkse boodschappen te doen. Helemaal in sfeer in de historische binnenstad.

Kofferbakmarkt Nesbos
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos Wervershoof
Grote kofferbakmarkt op het recreatiegebied Nesbos gelegen aan de Oosterdijk in Wervershoof. Dit is een leuke markt met een gezellig terras aan het ijsselmeer