Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Zoover Vakantiebeoordelingen8 westfriese-omringdijk
Vakantiehuis aan het water voor een karper visvakantie in Nederland

Vissen vanaf uw eigen steiger!

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Dit maakt dat Het IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers. Meer info...

Boek online
De ideale visvakantie in Nederland
Vakantiepark met pony rijden voor kinderen

Pony rijden

Tijdens mooi weer kunt u het hele jaar door pony rijden.
Lees meer over het ponyrijden tijdens je vakantie.

Voor een dijk van een vakantie!
Restaurant 1619 Eten en Drinken bij de haven in Andijk naast Villavakantiepark Ijsselhof

Komt heerlijk dineren bij Restaurant 1619 Eten en Drinken!

Op vertoon van uw slagboompas krijgt u een mooie aanbieding op het 3 gangen menu.

Op villavakantiepark IJsselhof vind je mooie grote sportvelden waar uw kinderen zich heerlijk kunnen uitleven
Voor een dijk van een vakantie

FACILITEITEN

Bij Villavakantiepark IJsselhof ontbreekt het u niet aan die faciliteiten, die uw vakantie tot een absoluut succes maken. U kunt er o.a. gebruik maken van:

Onze gastvriendelijke medewerkers staan klaar om u allerlei informatie te geven over de fascinerende omgeving en de beschikbaarheid van de genoemde faciliteiten in uw verblijfsperiode. Informatie kunt u verkrijgen via info@villavakantieparkijsselhof.nl of u kunt even bellen naar: 0228-591926.

Ponyranch
Pony rijden over het vakantiepark Pony's aaien vakantiehuisje met pony Vakantiepark met pony rijden in Noord Holland Pony rijden tijdens de gezinsvakantie

Bekijk de video

video Ponyranch
Kinderen kunnen dagelijks pony rijden over het vakantiepark. Een ritje van 20 a 25 minuten kost € 6,00. 

Naast een ritje op het park is er de mogelijkheid om een buitenrit te maken, vanaf 12 jaar en enige ervaring is vereist en is voor volwassenen ook zeer geschikt. De buitenrit kost €18,- en duurt ongeveer een uur.
Het is ook mogelijk om een priveles te bespreken, deze kost €12,- en duurt een half uurtje. 

Van te voren dient er wel gereserveerd te worden. Dit kan bij de receptie tegenover de pony ranch of bij de ponyranch zelf indien de eigenaresse aanwezig is. De eigenaresse is telefonisch te bereiken op 06-27656260.

De ponyranch bevindt zich schuin tegen over het zwembad.
Er wordt niet pony gereden tijdens slechte weersomstandigheden.

Op de ponyranch loopt een gezellig kudde met pony’s. Elke pony heeft haar eigen verhaal en staat klaar voor uw kinderen om een heerlijk ritje te maken op de ponyranch of eventueel over het vakantiepark.

We stellen graag de kudde aan u voor:

Seala, onze IJslander, is al een dame op leeftijd, maar ze vindt het nog heel erg leuk om lekker een buitenrit te maken, want deze dame heeft zeker nog pit. Maar ze is zo lief en helemaal “bomproof”.

Big Mackie is een Shetlandpony en hier bij ons de kleinste, maar onderschat hem niet, want hij weet wat hij wil! Hij is heel leuk voor de allerkleinste: lekker knuffelen en poetsen en zij kunnen ook nog op hem rijden. Seala en Big Mackie zijn echte maatjes.

Rowan is net zo groot als BigMackie. Hij kan allerlei kunstjes, zoals op commando zitten en liggen!

Roosje is een lief en braaf paardje. Ze vindt het leuk om met je te werken en gaat graag mee voor een wandelingetje of een ritje. Op Roosje mogen alleen kinderen tot 35 kilo.

Luna is een lief en gevoelig paardje. Ze is nieuwsgierig en houdt alles in de gaten. Luna is het begeleidingspaard tijdens buitenritten. Tevens is zij de moeder van Tessa.

Lucky is het oudste paardje dat hier staat. Ze vindt het heerlijk om gepoetst te worden of om mee te mogen met een wandelrondje.

Tessa is het jongste paardje hier: ze is gek op knuffelen en heel nieuwsgierig! Zij is een Kruising Tinker van 6 jaar oud. Tessa is pas sinds 1 jaar onder het zadel. Zij is voor haar leeftijd erg lief en betrouwbaar.

Tim is een echte Stoere Tinker afkomstig uit Ierland. Tinker worden ook wel zigeunerpaarden genoemd. Hij heeft een wit en een zwart oor wat extra geluk brengt. Hij is 8 jaar oud en 1m 42m hoog, maar toont echt veel groter door zijn postuur en sokken, maar ook de allerkleinste kunnen erop! 
Tim en Tessa zijn echte maatjes.

Maikel is geadopteerd. Hij is een lieve en bonte shetlander. Hij kan zelfs voor de kar lopen!

Kenny komt uit Wieringerwerf, en kan net zoals Maikel goed voor de kar lopen.

Voor de allerkleintste: de kleine shetlanders BigMackie (tot 15 kilo), Rowan (tot 20 kilo), Maikel (tot 30 kilo).
De grote sheltlanders zijn Kenny & Presto (tot 40 kilo). De grotere pony's zijn geschikt voor alle kinderen en volwassen tot maximaal 85 kilo.

Zoals je kunt lezen is er voor iedereen, groot en klein, een pony om op te rijden.

Boek nu uw vakantie en kom pony rijden!