Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een reservering maken?

Het maken van een reservering gaat snel en gemakkelijk via onze website. 24 uur per dag kun je hier een boeking maken! Wil je meer informatie ontvangen over een vakantievilla of over het maken van een reservering? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je bij het vinden van jouw ideale vakantie.

Kan ik kindermeubilair bijboeken bij mijn reservering?

Indien je een kindervilla (type Kindervilla en type Andijkhuurt, is het kindermeubilair (kinderstoel, kinderbed, kinderbox en kinderbad) reeds in de vakantievilla aanwezig voor één baby. Heb je extra nodig, dan kun je dit bij ons huren of zelf meenemen. Het kinderbed is exclusief linnen. Een lakenpakket is te huur voor € 7,50. Dit zijn twee lakentjes (geen dekentje).

Wat is bij de huur inbegrepen en wat niet?

De huur van de woning is inclusief:

 • Elektriciteit, gas, water en verwarming
 • Toegang tot het overdekte zwembad
 • BTW

De huur van de woning is exclusief:
Verplichte bijkomende kosten

 • Eindschoonmaak Vakantievilla's: € 80,00 *
 • Bedlinnen: € 10,95 per persoon
 • Reserveringskosten: € 32,50 per boeking
 • Toeslag huisdier: € 5,75 per huisdier per nacht
 • Toeristenbelasting: € 2,25 per persoon per nacht
 • Eventuele borg **
 • Villa's en groepsaccommodaties € 160,00 per accommodatie en Safari Lodges € 50,00 per accommodatie. De schoonmaaktoeslag voor een huisdier kost € 25,00.

** Villavakantiepark IJsselhof houdt zich het recht voor om, zonder opgave van reden, een contante borg van € 50,00 per persoon te vragen.

Waar kan ik de routebeschrijving naar het park vinden?

Plan hier je route naar Villavakantiepark IJsselhof.

Van wanneer tot wanneer loopt een weekend-, midweek- en weekverblijf?

Weekendverblijf
Een weekend begint vrijdag om 16.00 uur en eindigt maandag om 10.00 uur (3 nachten).

Midweekverblijf
Een midweek begint maandag om 16.00 uur en eindigt vrijdag om 10.00 uur (4 nachten).

Weekverblijf
Een week loopt van vrijdag 16.00 uur tot vrijdag 10.00 uur of maandag 16.00 uur tot maandag 10.00 uur.

In bepaalde periodes kunt u een late uitcheck of vroege incheck bij boeken. Op de vertrekdag nog even uitslapen of eerder aankomen voor een vroege start van de vakantie!

Wat zit er in de diverse pakketten?

Keukendoekenpakket:

 • 1 handdoek
 • 1 theedoek

Handdoekenpakket:

 • 1 kleine handdoek
 • 1 grote handdoek

VIP-pakket (voor 2 personen):

 • Welkomstpakket incl. een fles wijn
 • Koffie- en theepakket
 • Badpakket
 • Keukendoekenpakken
 • Handdoekenpakket
 • Twee opgemaakte bedden bij aankomst

Comfort Pakket (per persoon)

 • Handdoekenpakket
 • Opgemaakt bed

Is er WiFi aanwezig op het park?

Op het gehele vakantiepark is er gratis WiFi aanwezig.

Wat voor koffiezetapparaat is er aanwezig?

In onze villa's staan filter koffiezetapparaten. In het type Medemblik Wellness 6, Medemblik Extra Luxe 4 en Hoorn Wellness 4 is tevens een Nespresso machine aanwezig.

Hoe verloopt de betaalprocedure?

Na ontvangst van de reserveringsbevestiging dien je een aanbetaling van 30%. Dit is 30% over de verschuldigde totale reissom.
De betaling van dit bedrag dient te geschieden bij de online reservering of binnen 7 dagen na de datum van de reservering. Het restantbedrag dien je maximaal 6 weken voor aankomst betaald te hebben.

Bij een reservering binnen 6 weken tot 7 dagen voor aankomst dient het gehele bedrag direct online of binnen 7 dagen voldaan te worden, na ontvangst van de reserveringsbevestiging.

Bij reservering binnen 1 week voor aankomst dient het totaal verschuldigde bedrag direct online of bij aankomst te worden voldaan.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Villavakantiepark IJsselhof zorgt ervoor dat alle persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. De persoonlijke gegevens worden zorgvuldig behandeld en beveiligd conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het gegevensbestand wordt gebruikt voor onze gastenadministratie. Deze gegevens kunnen tevens worden gebruikt om gerichte informatie en aanbiedingen over onze producten en diensten te geven. Lees hier meer over ons privacybeleid. 

Waarom krijg ik geen korting terwijl dit wel op de site vermeld staat?

Voor kortingen dien je altijd rekening te houden met de kortingsvoorwaarden:

 • De jonge gezinnen korting en/of seniorenkorting gelden in bepaalde periodes. De korting wordt berekend over de basis huursom. Om als jong gezin in aanmerking te komen voor de korting dient het jongste kind op tijdstip van verblijf 4 jaar of jonger te zijn. Om als senior in aanmerking te komen voor de korting dient één van de gasten op moment van verblijf 55 jaar of ouder te zijn. Deze korting is niet toepasbaar op types Andijk, Alkmaar en Medemblik 14.
 • Heb je een speciale kortingscode? Deze dien je zelf in te voeren tijdens het online boeken.
 • De meeste kortingen zijn niet combineerbaar met andere kortingen.
 • Maak je gebruik van een leeftijdsgebonden korting? Vul als opmerking tijdens het boeken de geboortedatum van de persoon waarvoor de korting van toepassing is.

Heeft Villavakantiepark IJsselhof een speciale kindervilla?

Villavakantiepark IJsselhof heeft 6 speciaal ingerichte kindervilla’s. Deze villa is voorzien van 5 eenpersoonsbedden, een stapelbed en een kinderledikant. Sommige van deze villa’s zijn gelegen aan het water, maar voorzien van een afrastering. Andere kindervilla's staan aan onze rustige dijkkant, deze zijn niet gelegen aan het water. Daarnaast zijn de villa’s uitgerust met wasmachine en droger, commode met aankleedkussen, kinderbed, kinderbad box, traphekje boven, beveiligde stopcontacten, bolderwagen en buiten een picknicktafel. Bekijk onze kindervilla type Kindervilla. Type Andijk is een groepsaccommodatie die kindvriendelijk is ingericht voor 1 baby.

Krijg ik een betalingsbevestiging?

Indien de betaling overgemaakt is op rekeningnummer NL86 RABO 0120321769 van Villavakantiepark IJsselhof en voorzien is van het reserveringsnummer, kun je ervan uitgaan dat de betaling goed bij ons is binnengekomen. Je ontvangt hiervan een automatisch gegenereerde betalingsbevestiging indien een e-mailadres bij ons bekend is.

Wat zijn de openingstijden van het zwembad?

Het zwembad is dagelijks geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur. Tussen 09.30 uur en 10.30 uur kun je banenzwemmen. Zaterdag van 08.00 uur tot 13.00 uur,  dinsdag van 15.00 uur tot 17:15 uur en woensdag van 12.45 uur tot 17.15 uur is er een half bad beschikbaar in verband met zwemlessen. De actuele openingstijden publiceren wij op ons informatiebord bij de ingang van het receptiegebouw.

Wat zijn de kosten om met voorkeur te boeken?

Heb je een voorkeur voor een bepaald villanummer, ligging, naast elkaar enzovoorts, dan betaal je eenmalig € 32,50. Zekerheid van je keuze! Wanneer je onze website bij ons boekt, dan kun je via de knop 'Voorkeursboeking' een villa aanklikken die je wenst. Degene die nog vrij zijn worden groen aangegeven. Deze knop krijg je te zien na het kiezen van een periode in de kalender.

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

De openingstijden van de receptie vind je op de informatiepagina over de receptie.

Zijn er vakantievilla's voor mindervaliden beschikbaar?

Onze vrijstaande en gelijkvloerse vakantievilla Hoorn is geschikt voor mindervaliden. Lees hier alles over deze villa. 

Is een huisdier toegestaan?

Er zijn maximaal twee huisdieren zijn toegestaan per villa. De kosten zijn € 5,75 per huisdier per nacht. De extra schoonmaakkosten zijn € 25,00.
Op het park dienen honden aangelijnd te zijn. In de villa zijn honden alleen in de woonkamer en de hal toegestaan. Bij de ingang van het park is er een groot grasveld waar je de hond kunt uitlaten. Op het gehele park geldt opruimplicht. 

Beschikt Villavakantiepark IJsselhof over laadpalen voor elektrische auto's?

Op het parkeerterrein rechts van de slagbomen zijn vier oplaadpunten gerealiseerd, exclusief voor gasten van Villavakantiepark IJsselhof.

Heb ik een visvergunning nodig om te vissen op het vakantiepark?

Elk jaar worden er vissen uitgezet in het water op Villavakantiepark IJsselhof. Het gaat om verschillende soorten karpers. Je kunt gratis vissen vanaf de steiger bij de villa of bij de visvijver. Je hebt hiervoor dus geen visvergunning nodig. Deze heb je wel nodig als je buiten het vakantiepark gaat vissen. Voor een vispas kun je terecht bij Hengelsport / Dierenspeciaalzaak de Moel in Wervershoof op 4,5 km van het park. Op ons park hanteren we het principe van Catch & Release. De vissen zijn niet geschikt voor consumptie. Lees hier alles over vissen op Villavakantiepark IJsselhof. 

Waar kan ik meer veelgestelde vragen over vissen in het vakantiepark vinden?

Lees hier alle veelgestelde vragen over vissen op Villavakantiepark IJsselhof.

Hebben jullie een eigen app?

Villavakantiepark IJsselhof beschikt over een eigen app waar je alle informatie over het park en de omgeving in kunt vinden.
Klik op één van de logo's om naar de app store van jouw keuze te gaan.

Apple Store

Play Store

Veelgestelde vragen over vissen

Is er een verbod op bepaalde aassoorten?

Je mag met alle toegestane aassoorten vissen.

Let op: Het is bij de wet verboden te vissen met levende vissen en amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren!

Tips voor gebruik schepnet en landingsmat?

Bij aanvang van je visvakantie dienen je schepnet en landingsmat geheel droog te zijn, dit in verband met eventuele overdraagbare ziektes vanuit ander viswater.

Mag ik de gevangen vis opeten?

Dit mag niet. Wij hanteren een boete van 50 euro.

Mag ik ‘s nachts vissen?

Je mag 's nachts vissen, maar houd je aan de rusttijden van het park. De rusttijden zijn van van 23:00 uur 's avonds tot 07:00 uur 's ochtends. Er mag geen overlast veroorzaakt worden.

Met hoeveel hengels mag ik vissen?

Je mag met maximaal twee hengels per persoon vissen.

Met welke vishaken mag ik vissen?

Gebruik bij voorkeur vissen met weerhaakloze haken.

Hebben jullie dobbers en method feeder sets?

Op Villavakantiepark IJsselhof zijn er dobber en method feeder sets te koop bij de receptie, deze zijn speciaal gemaakt voor onze bodem en onze vissen. 

Welk aas kan ik het beste gebruiken?

Voor pen- en dobbervissen kun je onze 6 millimeter voerpellets ook zeer goed gebruiken als aas. Je bevestigt deze met een elastiekje onderaan je haak. Beide zijn verkrijgbaar bij de receptie of bij je boeking via de website. Een stukje mais of kleine boilie kan ook. 

Mag ik bijvoeren?

Dit is toegestaan. In verband met de gezondheid van de vissen gebruik je bij voorkeur het pelletvoer van het park: je vangt hiermee ook het beste. Het pelletvoer van het park is verkrijgbaar bij de receptie en je kunt dit ook alvast reserveren tijdens het maken van een reservering voor je vakantievilla.