Ponyplezier

Ponyranch

Ben je een ponyliefhebber? Bij ons kun je pony’s borstelen en knuffelen, én natuurlijk een ritje met ze maken! Het rijden en verzorgen wordt onder begeleiding gedaan, zodat de kinderen er ook veel van kunnen leren.

Het is ook mogelijk om een privéles te boeken. Dit is ook mogelijk voor volwassenen tot 75 kilo. De kosten kun je opvragen bij beheerster van de ponyranch.

Op onze ponyranch is er ook de gelegenheid om op openingsdagen hoefijzers te pimpen en om te leren paardrijden in de vrije zit op een Anky Freerider. De kosten zijn € 4,00 per keer.

Bij drukte hebben de stapritjes met kinderen voorrang op de privélessen. Reserveren kan bij de ponyranch zelf, als de beheerster aanwezig is. Je kunt de beheerster telefonisch bereiken op 06-27656260. De ponyranch kun je schuin tegen over het zwembad vinden.

Wanneer de weersomstandigheden slecht zijn, is het niet mogelijk om pony te rijden. Bij hitte gaan de privéritten niet door en is het ook niet mogelijk om pony te rijden.

Ontmoet onze pony’s

Op de ponyranch loopt een gezellig kudde met pony’s. Elke pony heeft een eigen verhaal. We stellen de pony’s graag aan je voor:

Big Mackie
Big Mackie is onze kleinste Shetlandpony. Onderschat hem niet, want hij weet wat hij wil! Hij is heel leuk voor de allerkleinsten: lekker knuffelen en poetsen! De kinderen kunnen ook op hem rijden. 

Tessa
Tessa is het jongste paardje hier: ze is gek op knuffelen en heel nieuwsgierig! Ze is een Kruising Tinker van 6 jaar oud. Tessa is pas sinds 1 jaar onder het zadel. Ze is voor haar leeftijd erg lief en betrouwbaar.

Maikel
Maikel is geadopteerd. Hij is een lieve en bonte Shetlander. Hij kan zelfs voor de kar lopen!

Tim
Tim is een echte stoere Tinker afkomstig uit Ierland. Tinkers worden ook wel zigeunerpaarden genoemd. Hij is 8 jaar oud en 1.42m hoog, maar lijkt groter door zijn postuur en sokken. Ook de allerkleinste kunnen erop! Tim en Tessa zijn echte maatjes.

Er is voor iedereen, groot of klein, een pony om op te rijden:

  • Big Mackie (tot 15 kilo)
  • Rowan (tot 20 kilo)
  • Maikel (tot 30 kilo)
  • Kenny (tot 40 kilo)
  • Presto (tot 40 kilo)

De grotere pony's zijn geschikt voor alle kinderen en volwassen tot maximaal 75 kilo.