Zwembad "De Oase" content

Zwembad "De Oase"

Voor Villavakantiepark IJsselhof ligt zwembad “De Oase”. De Oase is een binnenzwembad met een watertemperatuur van ongeveer 31 graden. Het zwembad heeft een ruim recreatie bad, met bubbelbank en stroomversnelling/jetstream en een kleuter/peuter bad.

Boek nu uw vakantievilla

Alle gasten van Villavakantiepark IJsselhof kunnen gratis gebruik maken van overdekte zwembad "de Oase". U bent verzekerd van een leuke activiteit naast de deur! Of u nu op zoek bent naar een vakantiepark met zwembad, omdat u in de zomer tijdens de warmste dagen even lekker even wilt afkoelen, of omdat u in de winter juist wilt genieten van de weldadige warmte van een zwembad: bij Villavakantiepark IJsselhof bent u aan het juiste adres!

“De Oase” is een multifunctioneel zwembad, waar u als zwemliefhebber kan gaan sporten of recreëren. Het zwembad is overzichtelijk en kindvriendelijk. Bij mooi weer is de zonneweide naast het zwembad heerlijk om na een stukje gezwommen te hebben te zonnen.

Geniet van uw vakantie in het zwembad ‘’De Oase’’

Boek nu uw vakantiebungalow met overdekt zwembad!

In 2019 zal het jaarlijkse onderhoud waarschijnlijk van 7 januari t/m 25 januari 2019 plaats vinden. Het zwembad is dan gesloten.

In de omgeving zijn er meerdere alternatieven, wij adviseren De Zeehoek in Wervershoof  (3 km),  Enkhuizerzand in Enkhuizen (12 km) en De Waterhoorn in Hoorn (18 km).

Pony rijden tijdens je vakantie detail

Pony rijden

Of het nou wel of geen vakantie is; ponyrijden kan het hele jaar door bij Villavakantiepark IJsselhof!

Boek nu uw vakantievilla

Kinderen kunnen dagelijks pony rijden over het vakantiepark. Een ritje van 20 a 25 minuten kost € 6,00. 

Naast een ritje op het park is er de mogelijkheid om een buitenrit te maken, vanaf 12 jaar en enige ervaring is vereist en is voor volwassenen ook zeer geschikt. De buitenrit kost €18,- en duurt ongeveer een uur.
Het is ook mogelijk om een priveles te bespreken, deze kost €12,- en duurt een half uurtje.

Van te voren dient er wel gereserveerd te worden. Dit kan bij de receptie tegenover de pony ranch of bij de ponyranch zelf indien de eigenaresse aanwezig is.

De eigenaresse is telefonisch te bereiken

De ponyranch bevindt zich schuin tegen over het zwembad.
Er wordt niet pony gereden tijdens slechte weersomstandigheden.
Op de ponyranch loopt een gezellig kudde met pony’s. Elke pony heeft haar eigen verhaal en staat klaar voor uw kinderen om een heerlijk ritje te maken op de ponyranch of eventueel over het vakantiepark.

We stellen graag de kudde aan u voor:

Seala, onze IJslander, is al een dame op leeftijd, maar ze vindt het nog heel erg leuk om lekker een buitenrit te maken, want deze dame heeft zeker nog pit. Maar ze is zo lief en helemaal “bomproof”.

Big Mackie is een Shetlandpony en hier bij ons de kleinste, maar onderschat hem niet, want hij weet wat hij wil! Hij is heel leuk voor de allerkleinste: lekker knuffelen en poetsen en zij kunnen ook nog op hem rijden. Seala en Big Mackie zijn echte maatjes.

Rowan is net zo groot als Big Mackie. Hij kan allerlei kunstjes, zoals op commando zitten en liggen!

Roosje is een lief en braaf paardje. Ze vindt het leuk om met je te werken en gaat graag mee voor een wandelingetje of een ritje. Op Roosje mogen alleen kinderen tot 35 kilo.

Luna is een lief en gevoelig paardje. Ze is nieuwsgierig en houdt alles in de gaten. Luna is het begeleidingspaard tijdens buitenritten. Tevens is zij de moeder van Tessa.

Lucky is het oudste paardje dat hier staat. Ze vindt het heerlijk om gepoetst te worden of om mee te mogen met een wandelrondje.

Tessa is het jongste paardje hier: ze is gek op knuffelen en heel nieuwsgierig! Zij is een Kruising Tinker van 6 jaar oud. Tessa is pas sinds 1 jaar onder het zadel. Zij is voor haar leeftijd erg lief en betrouwbaar.

Tim is een echte Stoere Tinker afkomstig uit Ierland. Tinker worden ook wel zigeunerpaarden genoemd. Hij heeft een wit en een zwart oor wat extra geluk brengt. Hij is 8 jaar oud en 1m 42m hoog, maar toont echt veel groter door zijn postuur en sokken, maar ook de allerkleinste kunnen erop! 
Tim en Tessa zijn echte maatjes.

Maikel is geadopteerd. Hij is een lieve en bonte shetlander. Hij kan zelfs voor de kar lopen!

Kenny komt uit Wieringerwerf, en kan net zoals Maikel goed voor de kar lopen.

Voor de allerkleintste: de kleine shetlanders Big Mackie (tot 15 kilo), Rowan (tot 20 kilo), Maikel (tot 30 kilo).
De grote sheltlanders zijn Kenny & Presto (tot 40 kilo). De grotere pony's zijn geschikt voor alle kinderen en volwassen tot maximaal 85 kilo.

Zoals je kunt lezen is er voor iedereen, groot en klein, een pony om op te rijden.

Vissen

Heerlijk vissen in het Westfriese Andijk vanaf de steiger van uw vakantievilla

De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Bijna al onze vakantievilla's hebben een eigen vissteiger.

Boek uw vakantievilla

Naast de vissteigers bij de villa’s is er ook nog een vissteiger bij het meertje op villavakantiepark IJsselhof en de steiger achter de receptie is ook een zeer mooie visstek. Zo beleeft u op IJsselhof een prachtige visvakantie, waar u in alle rust heerlijk kunt vissen.

IJsselhof heeft een rijk karperbestand. In de binnenwateren rondom de vakantievilla's op IJsselhof zwemmen oa Graskarpers, Schubkarpers en Spiegelkarpers. Ook zwemt er Witvis zoals Brasem en Blankvoorn.
Afgelopen Jan '19 hebben we het visbestand verrijkt met 100 kilo Blankvoorn, 100 Spiegelkarpers en 100 Speciale karpers met bijzonder mooi schubbenpatroon.

Een aantal vakantievilla's hebben geen eigen vissteiger:  de groepsaccommodatie Alkmaar, de woonboerderij Andijk en enkele types Medemblik 8 en Kindervilla's en Vakantievilla 702.

Vissen in de omgeving
Ook in de omgeving van IJsselhof kunt u heerlijk vissen. Wie de rust van Andijk écht goed tot zich wil laten doordringen, installeert zich bij bij de Karperput de Dobber in Andijk. Deze karperput is het mooiste visstekkie van Andijk. Er is een aangepaste visstek voor gehandicapten, die dan ook regelmatig hier hun lijntje uitgooien.

Andijk
Geen fanatieke sportvisser maar gewoon zin om een dagje te ontstressen, weg van de dagelijkse beslommeringen? Dan is dit de plek! Veel meer dan een stukje deeg aan de haak is er niet voor nodig. Zo heeft menige hengelaar letterlijk zijn stek gevonden in Andijk. Als het niet langs of op het IJsselmeer is, dan wel aan een van de vele sloten, vaarten, putten en plassen. Meer doorgewinterde hengelsporters zijn hier op jacht naar snoek, snoekbaars, karper, brasem, baars en voorn. Het zwemt hier allemaal en niet zo weinig ook.

In en om Andijk zijn voldoende mogelijkheden voor vissers die zich willen specialiseren in gras- en schubkarper, of op brasem, snoeken, snoekbaarzen en andere soorten die hier letterlijk in alle maten en gewichten zijn gevangen.

IJsselmeer
In de polder van Andijk is het voor vliegvissers heel geschikt om naar windes en ruisvoorns te struinen. Of ga het IJsselmeer op, waar de specialisten met kunstaas op snoekbaars en baars ‘trollen’. Bij de Vooroever / Haven van Andijk zijn er veel waad mogelijkheden voor de vliegvissers op brasem, baars, winde en blankvoorn.

Streekbos
In het streekbos is er een visplaats welke ook voor mindervaliden toegankelijk is. Door het streekbos lopen diverse vaarroutes. Er is de mogelijkheid om bootjes te huren zodat er vanuit een bootje gevist kan worden. Het IVN organiseert ook regelmatig rondleidingen, zo neemt Ton Groen regelmatig mensen mee op te vissen in het Streekbos.

Dit alles maakt dat villavakantiepark IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers in Noord Holland.

Strand op 1km

De Vooroever
Recreatiegebied De Vooroever is een praktisch aaneengesloten recreatieterrein dat ligt tussen Medemblik en Andijk.
De Vooroever biedt voor elk wat wils. Zo kunt u er heerlijk kitesurfen, wandelen, fietsen, vissen en genieten van de vele vormen van waterrecreatie.

Boek nu uw vakantievilla

Op loopafstand van IJsselhof
Het strand van De Vooroever ligt op loopafstand van ongeveer 20 minuten van uw vakantievilla op IJsselhof. Daarnaast is het strand ook uitstekend met de auto bereikbaar en is het parkeren gratis.

Bekijk hier de plattegrond van De Vooroever bij Andijk.

Het Streekbosstrand
Het Streekbos op 8 kilometer van ons park ligt in een mooie natuurlijke omgeving en heeft een mooi strand om op te relaxen en een zwemplas waarin gezwommen kan worden. Daarnaast heeft het streekbos goede horeca voorzieningen en uitgebreide speelvoorzieningen zoals een het klimpark

Zwemseizoen
Tijdens het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober wordt de kwaliteit van het zwemwater dagelijks gecontroleerd. Er zijn zwemlijnen en aanwijzingsborden bij het zwemwater uitgezet zodat u en uw kinderen veilig kunnen zwemmen.

Noordzeekust
Voor een dagje uit kunt u ook richting de Noordzeekust rijden, dit is slechts 45 kilometer van villavakantiepark IJsselhof.

Boek uw vakantie op IJsselhof nu!

Natuurstrandje Villavakantiepark IJsselhof detail

Natuurstrandje

Voor onze gasten is er op het vakantiepark een visvijver met natuurstrandje. Je kunt er heerlijk dobberen in je bootje of leuk spelen op het strandje. Als het nog niet warm genoeg is kun je ook heerlijk pootjebaden vanaf de loopsteiger die van de ene kant van de visvijver naar de andere kant van de visvijver loopt waar zich ook de natuurspeeltuin bevindt.

Boek nu uw vakantievilla

Attent supermarkt op loopafstand van IJsselhof detail

Supermarkt

Naast het park (op ca. 3 min. lopen) ligt een Attent Supermarkt Klaver.

De supermarkt is geopend van Pasen tot en met de Herfstvakantie.

Boek nu uw vakantievilla

Verse broodjes, koeken en gesneden brood
Elke ochtend vers gebakken. Daarnaast verkopen wij ook brood van de Warme bakker.

BBQ / Gourmet
Heeft u zin om te barbecueën of gourmetten? In Attent Supermarkt Klaver zijn uitgebreide barbecue- en gourmetpakketten verkrijgbaar. Naast diverse soorten vlees, hebben wij ook stokbrood en heerlijke salades in ons assortiment.

Verder kunt u iedere dag naast de verse broodjes er natuurlijk alle andere boodschappen krijgen.

Non-food
Ook heeft de supermarkt een uitgebreid assortiment non-food artikelen, met oa de krant, tabak, zelfzorg medicijnen, speelgoed, souvenirs, etc.

Attent Supermarkt Klaver hoopt u graag te verwelkomen in onze supermarkt.

In het dorp Andijk zijn tevens 2 supermarkten te vinden.

"De Boerderij"

Spelen, ontdekken, springen, voetballen, volleyballen…

Weer of geen weer: niemand verveelt zich op Villavakantiepark IJsselhof. De sfeervolle Boerderij biedt aan alle leeftijden speelplezier. 

Boek nu uw vakantievilla

Kleintjes vermaken zich op het kleurrijke springkussen, aan de speeltafel en met allerhande speelgoed. Voor oudere kinderen staat er een voetbal- en een airhockey tafel.

En ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Even ontspannen? Dan is er de leeshoek of de draadloze internetverbinding. Bij mooi weer is het buitenterras geopend, met uitzicht op het speelveld. Kinderen zijn ongetwijfeld niet weg te slaan bij de trampoline en de speeltoestellen. Jongeren en volwassenen mogen graag een sportief balletje slaan op het volleybalveld. Valt het weer wat tegen, maar toch een vakantiekleurtje opdoen? Dan biedt de zonnebank uitkomst. De wasserette, met wasmachine en droger, maken het gemak compleet.

Restaurant en Snackbar detail

Restaurant en Snackbar

In de nabije omgeving van Villavakantiepark IJsselhof zijn diverse restaurants en een snackbars te vinden.

Boek nu uw vakantievilla

Direct naast het park vindt u voor jonge gezinnen het pannenkoek en eethuis "Anytime", voor de hele familie of met vrienden het A la carte restaurant "De Polder" en voor een de snelle trek is er een snackbar aanwezig. 
Meer informatie www.grootslaghoreca.nl. Hier vindt u ook diverse vakantie- en familie arrangementen.

Deze restaurants en snackbar zijn gesloten van 7 tm 17 januari 2019. Vanaf november tot de Kerstvakantie zijn ze in het weekend geopend, maar doordeweeks beperkt en vanaf 18 januari 2019 tot de Voorjaarsvakantie zijn ze alleen in het weekend geopend.
 *Wilt u in de wintermaanden doordeweeks met een grote groep uit eten, dan kan dit in overleg geregeld worden. 

Op loopafstand (1km) van Villavakantiepark IJsselhof vindt u bij de haven (boven het havenkantoor) restaurant "1619 Eten en Drinken" met uitzicht over het IJsselmeer. U kunt hier heerlijk lunchen of dineren. 
Meer informatie en openingstijden: 

www.1619etenendrinken.nl
Het restaurant is gesloten van 7 t/m 31 januari 2019. 

Langs de dijk in een prachtig kerkje uit 1667 zit restaurant Het Kerkje op maar 1,3 km vanaf het vakantiepark. 
Vanuit het restaurant heeft u zicht op de keukenbrigade. Zij bereiden klassieke Franse gerechten in een modern jasje met invloeden uit de mediterrane keuken.
Meer informatie restauranthetkerkje.nl

Voor o.a. heerlijke pizza's of shoarmaschotels (ook afhaal) kunt u goed terecht bij Restaurant Dijkhuis op 2,2 km. Geopend van dinsdag t/m zondag. Ideaal voor met kinderen i.v.m. speelhoek binnen en buiten een voetbalveldje.

En u vindt op 2,3 km Restaurant & Cafetaria 't Skaffie (met snackbar gedeelte). Geopend op maandag, woensdag t/m zondag. Ook ideaal voor met kinderen i.v.m. speeltuin buiten.

Bar / Bowling

Direct naast het park vindt u het gezellige bar/grand-cafe De Bar / Bowling met 4 bowlingbanen, 2 poolbiljarts, een gewoon biljart, diverse speelautomaten en een half overdekt verwarmd terras.

Boek nu uw vakantievilla

Gesloten van 7 t/m 17 januari 2019. 
Vanaf november tot de Kerstvakantie geopend in het weekend, maar doordeweeks beperkt en vanaf 18 januari 2019 tot de voorjaarsvakantie alleen in het weekend geopend.

Fiets verhuur detail

Fiets verhuur

Wilt u tijdens uw verblijf per fiets de omgeving bekijken? 
Dit is mogelijk! U kunt voordat uw vakantie begint bij ons uw fietsen reserveren. 

Boek nu uw vakantievilla

De volgende fietsen kunt u reserveren:

 • Damesfiets
 • Herenfiets
 • Kinderfiets
 • Elektrische fiets
 • Kinderzitjes

Het is ook mogelijk tijdens uw vakantie ter plaatse fietsen te huren.
Gelieve dit op de aankomstdag te reserveren of minstends 1 dag voordat u ze nodig heeft.
Wilt u last-minute fietsen huren, dan kan dat ook zolang we ze nog op voorraad hebben staan (dit gaat enkel om dames- en  kinderfietsen).  

Ter plaatse verhuren wij ook skelters en bolderwagens. 

Tevens hebben wij ook een knooppunten fietskaart zodat u de omgeving goed kunt bekijken en niets mist.

Voor prijzen en informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Villavakantiepark IJsselhof
Bel ons
E-mail ons

Schade en diefstal is op eigen risico. 

Speeltuinen detail

Speeltuinen

Naast het overdekte zwembad bevindt zich een grote speeltuin voor jong en oud met o.a. een luchtkussen, speelschip en kabelbaan en kunnen uw kinderen zich heerlijk vermaken.

Boek nu uw vakantievilla

Op villavakantiepark IJsselhof zelf er direct naast de Kindervilla's een speciale omheinde peuterspeeltuin. En er is een speelveld met o.a. springkussen, trampoline naast de Speelboerderij. 

Uw kinderen hoeven zich op Vakantiepark IJsselhof niet te vervelen!

(Het zwembad bevindt zich vooraan het vakantiepark)

Midgetgolf detail

Midgetgolf

Bij Restaurant "De Polder" op het naast gelegen vakantiepark is er de mogelijkheid om te midgetgolfen.

Boek nu uw vakantievilla

Zonnebank detail (content)

Zonnebank

Op villavakantiepark IJsselhof is in "de Boerderij" een kleine zonnebank studio ingericht. Mocht tijdens u vakantie her weer niet helemaal meezitten dan is het toch mogelijk om lekker bij te kleuren.

Boek nu uw vakantievilla

De openingstijden van de zonnebank studio zijn gelijk aan die van “de Boerderij”. Bij de receptie kunt u de benodigde munten verkrijgen.

Receptie

Uw vakantie begint bij onze receptie.
U krijgt hier informatie over het park en alle faciliteiten.

Boek nu uw vakantievilla

U kunt hier terecht met vragen en/of opmerkingen daarnaast kunt u bij de receptie terecht voor diverse folders van de omgeving.

U kunt betalen met kas, pin of creditcard.
De receptie is 7 dagen in de week geopend.
De receptie is telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden*:

 • maandag t/m donderdag 09:00 tot 12:30 / 13:30 - 17:00
 • vrijdag 09:00 tot 12:30 / 13:30 - 18:00
 • zaterdag 09:00 tot 12:30 / 13:30 tot 15:00
 • zondag 10:00 tot 13:00

De openingtijden zijn afhankelijk van de bezetting.
 

Bel ons
E-mail ons

*( voorbehoud: Openingstijden kunnen op sommige dagen afwijken zoals in het laagseizoen en op feestdagen

Tennisbanen detail

Tennisbanen

U kunt gratis en wanneer u wilt gebruik maken van de tennisbanen.
Tegen een vergoeding en een borg kunt u tennisrackets en ballen huren.

Boek nu uw vakantievilla

De tennisbanen zijn geopend vanaf april tot en met de Herfstvakantie.

Kinderboerderij detail

Kinderboerderij

Naast Villavakantiepark IJsselhof bij de grote speeltuin bevindt zich een leuke kinderboerderij met onder andere konijnen, geiten en kippen.

Boek nu uw vakantievilla

Voetbalveld detail

Voetbalveld

Op/bij Villavakantiepark IJsselhof wordt rekening gehouden met jong en oud.
Voor "de Boerderij'' vindt u een voetbalveldje voor de kleintjes. 
Achter het zwembad vindt u een groot voetbalveld voor jongeren/ volwassenen.

Boek nu uw vakantievilla

Vliegerveld detail

Vliegerveld

Voor het park ligt een groot veld. Omdat het hier helemaal open is kan hier naar hartenlust gevliegerd worden.

Boek nu uw vakantievilla

Of ga naar het recreatiegebied de Vooroever op 1 km van het park, daar is het ook fijn vliegeren.

Vliegers zijn te koop bij de receptie.

Volleybalvelden detail

Volleybalveld(en)

Voor "de Boerderij" vindt u het volleybalveld.
Bij de grote speeltuin (naast het park) bevindt zich nog een volleybalveld.

Boek nu uw vakantievilla

Wasserette detail

Wasserette

Wassen tijdens uw vakantie? Bij IJsselhof kan het. Onze wasserette is voorzien van alle gemakken: naast de wasmachines vindt u ook een droger, zodat uw kleding snel weer gedragen kan worden.

Boek nu uw vakantievilla

De openingstijden van de wasserette zijn gelijk aan die van “de Boerderij”. Bij de receptie kunt u de benodigde wasmunten verkrijgen.

Lekker eten arrangement

Lekker eten

Tijdens uw vakantie 2 dagen onbezorgd lekker eten...

Wil u tijdens uw verblijf onbezorgd genieten?
Maak dan gebruik van het "Lekker Eten" Arrangement.
2 dagen wordt het eten voor u verzorgt.

De eerste dag bestaat uit een plate service: schnitzel, patat en sla of een pizza naar keuze.
U kunt uw keuze afhalen bij het restaurant op het park.

De tweede dag kunt u gezellig gourmetten: vis, vlees, garnituren, sauzen, brood & boter.
U kunt kiezen om in uw villa te gourmetten of in het restaurant.

Het arrangement is excl. eventueel voorgerecht, dranken & nagerecht.

De kosten hiervan zijn € 30,00 per persoon.

Boodschappenpakket (Groot)

Boodschappenpakket (Groot)

Dat is handig! De boodschappen staan al klaar bij aankomst!

Een boodschappenpakket (Groot) (met versnaperingen, koffie, thee, frisdrank, etc.) ligt bij aankomst klaar in uw vakantievilla.

Het grote pakket houdt in: 
1 fles Cola, Fanta, Rode wijn, Witte wijn en Jus d'Orange, 1 pak halfvolle melk, sixpack Heineken bier, pak 500 gr Roodmerk koffie, halfvolle koffiemelk 500 ml, pakje thee Engelse Melange, Suikerklontje 500 gr, 4 witte Pistoletjes, 4 Croissants, kuipje halverine Boter, 10 Scharreleieren, Boeren Schouderham 115 gr, Belegen kaasplakken 230 gr, Kipfilet 100 gr, Gekookte gelderse 125 gr., Lu mini Crackers naturel 250 gr, Brie 200 gr, zoute Pinda's 250 gr, Lay's naturel Chips en Haribo kindermix 250 gr.

Animatie in schoolvakanties detail

Animatie in schoolvakanties

In de schoolvakanties hebben we voor de kids een gevarieerd animatieprogramma voor een leuke vakantie.

Restaurants

Andijk herbergt een aantal speciale restaurants die het verhaal van de streek, de locatie en het product vertellen. Authentieke panden, mooie locaties met menu's met eerlijke streekproducten. Vaak met producten uit de eigen tuin of vergeten groenten van locale telers.

Restaurant de Polder
Restaurant op loopafstand van uw vakantievilla op het naast gelegen park. Leuk voor de kids, laagdrempelig en rondom de diverse feestdagen is het menu gethematiseerd.

Restaurant Het Kerkje
Restaurant met authentieke sfeer in een geheel gerestaureerd en sfeervol kerkje uit 1667. Er wordt gekookt met de seizoenen mee wat betekent dat iedere maand verschillende seizoenproducten uit de streek met zich meebrengt.

1619 Eten & Drinken
Eten waar je blij van wordt! Dat is het motto in de keuken! Eerlijke producten, mooie smaken en structuren, herkenbaar en fraai! Met een prachtig uitzicht over de haven van Andijk.

Supermarkt

In Andijk kunt u twee supermarkten vinden voor uw dagelijkse boodschappen.

Dekamarkt Andijk
Middenweg 59A
1619 BN Andijk

Lidl Andijk
Dijkgraaf Grootsweg 34
1619 BV Andijk

Musea

Het dorp Andijk kent enkele culturele hoogtepunten. Leuk om Andijk eens cultureel te verkennen.

Poldermuseum
Aan de voet van de toegangsweg vind u twee musea onder 1 dak. In de musea zijn permanente exposities te bezichtigen over o.a. 5000 jaar leven en werken in de polder "Het Grootslag" en over het Nederlandse tuinzaadvak in verleden, heden en toekomst. De musea zijn gevestigd in het voormalig poldergemaal "Het Grootslag", waarmee de Proefpolder is drooggelegd. 

Hoedenmuseum "Zet 'm op"
In het Hoedenmuseum aan het Hornpad in Andijk heeft Annet Mantel - van Dokkum haar privé collectie aan hoeden tentoongesteld. Er zijn een aantal hoeden die u kunt passen. Voor de kinderen is er een vragenlijst over diverse hoeden die er te zien zijn.

winkelcentrum

Winkelcentrum ‘Beldershof’ is het winkelcentrum van Andijk, en heeft een ruime parkeergelegenheid voor en rondom de winkels. Parkeren is rond het winkelcentrum gratis, en stelt u in staat om uw dagelijkse boodschappen makkelijk in uw auto te laden. ‘Beldershof’ is geheel overdekt waardoor het ook met slecht weer prettig winkelen is. Rondom het winkelcentrum vindt u een glasbak en een aantal speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Het winkelcentrum 'Beldershof' bestaat sinds 1991, maar er zijn al meer dan 150 jaar winkels in het centrum van Andijk. Voor consumenten biedt het winkelcentrum een verscheidenheid aan winkels, met onder anderen een slager, bakker en een supermarkt.

Winkelcentrum ‘Beldershof’ heeft in 2003 een renovatie ondergaan waarbij het winkel aanbod gelijk is gebleven maar de ruimte voor een aantal winkels groter is geworden. Ook heeft het straat beeld om het winkelcentrum heen een een nieuw uiterlijk gekregen waarbij de maximum snelheid rond het winkelcentrum is terug gebracht van 50 naar 30 km. p/u. Tevens is er meer parkeer ruimte gekomen rond om het winkelcentrum en is er meer "plein" ontstaan, waardoor de ruimte is voor voetgangers is vergroot. Ook is er in de zomer maanden meer plaats voor een terras, en kunnen kinderen veilig spelen.

Adres:
"Winkelcentrum Beldershof"
Middenweg 65b, 1619 BN Andijk

Natuur

In Andijk zijn er 2 grote natuurgebieden: De Vooroever en het Streekbos. De Vooroever begint op 1 kilometer vanaf IJsselhof en loopt door tot Medemblik. Het Streekbos vind u op de grens met de gemeente Enkhuizen. De gebieden bieden elk wat wils. Zo kunt u er heerlijk wandelen, fietsen, en genieten van de dieren en de natuur.

De Vooroever
Natuurgebied de Vooroever is een praktisch aaneengesloten gebied dat ligt tussen Medemblik en Andijk . Vanaf IJsselhof loopt u in 20 minuten naar de Vooroever, het gebied is ook uitstekend met de auto bereikbaar en het parkeren is gratis. Over de dijk loopt u tussen de weilanden en dit waterrijke  natuurgebied door. Er is een aalscholver broedkolonie en er zijn tientallen broedende water- en moerasvogels. Ook biedt het natuurgebied een rustplaats aan vogels die voedsel zoeken in het IJsselmeer. In de trektijd en in de winter zijn er soms duizenden eenden te zien. Een wandelpad vanaf het parkeerterrein bij de Koopmanspolder voert u naar een vogel uitkijkpunt. In dit natuurgebied komen wel zo’n 250 verschillende vogels voor!

De Koopmanspolder
De Koopmanspolder in Andijk is een deel van de Vooroever. De polder van 16 hectare heeft een grootse verandering ondergaan. Een stuk alledaags buitendijks grasland is veranderd in een fraai samenspel van natuur, water, landschapskunst, cultuur(historie) en recreatie.Voor vogelaars is de Koopmanspolder een waar vogeleldorado. Na het verhogen van het waterpeil kwamen duizenden vogels af op het ondergelopen land. Er zijn al bijzondere exemplaren zoals de kemphaan en de pijlstaart gesignaleerd. Drie maanden per jaar (15 juli tot 15 oktober) kunt u via een schelpenpad naar het hart van de draaikolk lopen. Honden zijn in de polder niet toegestaan.

Het Streekbos
Het 73 hectare grote Streekbos is in 1978 aangelegd. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Een deel van het Streekbos is onttrokken aan het polderwater en speciaal ingericht om de groei van water- en oeverplanten meer kansen te geven. U zult ook in andere delen van het Streekbos steeds meer inheemse soorten planten en dieren waarnemen, zoals het prachtige ijsvogeltje.

Wandelroutes

Villavakantiepark IJsselhof is het perfecte startpunt voor een leuke wandeling. Wandelen is een sport voor (bijna) iedereen

Iedereen kan een wandelroute uitkiezen waarvan de afstand past bij wat je leuk vindt. Wij hebben er een paar voor u geselecteerd:

Wandelroute door De Weelen van 4 km.
Dijkwandeling door Andijk van 12 km.
Dorpswandeling door Andijk van 5 km.
Wandelroute in de Koopmanspolder Wervershoof.
Wandelroute met startpunt in Onderdijk.
Wandelroute met startpunt in het Streekbos

Watersport

Denk je aan Andijk dan denk je zeker ook aan watersport. Voor vaarliefhebbers en waterratjes biedt Andijk diverse mogelijkheden. Centraal gelegen aan het IJsselmeer met de Waddenzee en de Friese meren onder vaarbereik.

De haven van Andijk is op loopafstand van Villavakantiepark IJsselhof. De haven van Andijk is een moderne jachthaven aan het IJsselmeer die plaats biedt aan ongeveer 600 zeilboten. Bij de haven is er de mogelijk een perfect onderhouden, zeer schone zeiljacht te huren voor een scherpe prijs.

Beleef de ervaring om zelf te zeilen op een authentieke houten kotter met Kulu Zeiltochten op het IJsselmeer

 • Een onvergetelijke belevenis
 • Leuk, leerzaam en ontspannend voor iedereen van 0 tot 100
 • Actief betrokken bij het zeilen
 • Voor 2 t/m 11 personen
 • Tocht vanaf 2 uur 20 euro p.p
 • Van mei t/m oktober, 7 dagen per week


Bij de haven is ook een botenhelling om (motor)boten met auto en aanhanger te water te laten. Wind en kite surf liefhebbers kunnen even verder op de Vooroever heerlijk vanaf het strand van Andijk gaan windschurfen.

Geocaching

Rondom Villavakantiepark IJsselhof zijn er diverse caches te vinden. Probeer ze op te sporen met behulp van een GPS-ontvanger of met één van de speciale apps voor de smartphone. Dat is geocaching.

Geocaching is modern schatzoeker. Zorg ervoor dat je de cache, ofwel schat, op spoort zonder dat iemand je ziet, zodat de schat niet ontdekt wordt door niet geochachers! Schatten heb je in alle soorten en maten, van macro tot XL dozen. Soms vormen een aantal caches samen een boeiende wandelroute. Wandelen is nooit meer hetzelfde!

Zoek met je GPS-ontvanger of app zelf de dichstbijzijnde caches als je op Villavakantiepark IJsselhof bent of bekijk het volgende overzicht van geocaches in de omgeving van IJsselhof.

Deze geocache wandeling, Earthcache Natuurpad "De Weelen" is volgens ons ook een aanbeveling!

Geschiedenis

Omstreeks 1660 woonden er slechts een paar honderd mensen aan de dijk, waaraan op het westeinde in 1667 een eenvoudig kerkje werd gebouwd. Rond dat kerkgebouw ontwikkelde zich een buurtje, dat allengs het hart van een groeiende gemeenschap werd. In 1811 telde Andijk 1160 inwoners, bijna allen Nederlands Hervormd. Er stonden toen ruim 200 huizen, waarvan 60 boerenplaatsen met ruim 100 ha. grasland en 100 ha. bouwland.

De bevolking vond vroeger voornamelijk een bestaan in de veeteelt. Na 1850 werd geleidelijk overgeschakeld van veeteelt op akkerbouw en zaadbouw en rond de eeuwwisseling is Andijk een tuinbouwdorp geworden.

In januari 1916 woedde er een hevige storm en tal van dijken om de Zuiderzee bleken te laag en te zwak. Op enkele plaatsen braken de dijken zelfs door. Ook hier had de dijk het zwaar te verduren, maar hield ternauwernood stand. Na de storm verdween de smalle rijweg op de dijk en werd de dijk verzwaard en een meter opgehoogd. Aan de voet van de dijk kwam de nieuwe weg. Het één en ander leidde tot een verplaatsings- of afbraakoperatie van een kleine 300 opstallen. Vervangende bouwterreinen werden verkregen langs een in de polder aangebracht netwerk van wegen.

Door de bouw van het poldergemaal Het Grootslag (thans museum) in 1871 en de uitbreiding daarvan in 1883 werden de molens overbodig, zodat afbraak volgde (1906/1908). Bij al deze veranderingen voegde zich nog een andere en wel de opkomst van de bloembollencultuur, die tot op heden - naast de toename van de glascultures - een van de voornaamste bestaansbronnen werd.

Andijk, en villavakantiepark IJsselhof, ligt aan het IJsselmeer. Het IJsselmeer was vroeger een zee; de Zuiderzee. De Zuiderzee was een grote binnenzee in het noordelijk deel van Nederland die ongeveer vanaf het begin van de late Middeleeuwen tot de jaren 30 van de 20e eeuw heeft bestaan. In 1886 werd door enkele notabelen de Zuiderzeevereniging opgericht die moest onderzoeken of drooglegging van (delen van) de Zuiderzee haalbaar was. Ingenieur Cornelis Lely was een belangrijk lid en later voorzitter van deze vereniging. In 1891 ontwierp hij het eerste plan voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee. Het Zuiderzee museum, een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf op villavakantiepark IJsselhof, is in 1948 opgericht om de visserijcultuur rond de voormalige Zuiderzee vast te leggen.

Per 1 januari 1979 is de gemeentelijke herindeling van West-Friesland Oost een feit geworden. De grillige zuidgrens van de gemeente is daarbij in zuidelijke richting verplaatst en ligt nu in het midden van het water van de Kadijk. Als gevolg van Andijk vroeger en nu de grenswijziging is het grondgebied van de gemeente van 1623 ha. gebracht op 2260 ha. Het aantal inwoners stijgt daarentegen slechts met 61 personen. Per 1 januari 1990 is in het kader van een bestuurlijke indeling van het noordelijk deel van het IJsselmeer aan de gemeente Andijk een aanzienlijk gedeelte IJsselmeerwater toegevoegd. De oppervlakte van de gemeente is hiermee gekomen op 4760 ha.

Op 1 januari 2011 is de gemeente Andijk gefuseerd met de gemeenten Wervershoof en Medemblik. Met elkaar vormen ze de nieuwe gemeente Medemblik.

Restaurants

Bij alle restaurants in West-Friesland staat de gastvrijheid voorop. Er is voor elk wat wils in West-Friesland. Restaurants, vaak in historische panden, met de focus op een authentieke sfeer, ambachtelijke gerechten en de toepassing van verantwoord gemaakte producten uit de streek. Restaurants waar elk seizoen de beleving van dat bepaalde seizoen geproefd wordt. Dit zijn restaurants die ons en hopelijk u aanspreken:

Hof van Medemblick in Medemblik
Grand Café het Hof van Medemblick is gevestigd in een monumentaal pand waarvan de authenticiteit behouden blijft op een unieke plek aan de oude binnenhaven van Medemblik, met een gezellig terras aan de haven.

Happy Days in Grootebroek
Bij Happy Days in Grootebroek treft u diverse soorten restaurants waar u romantische met 2 personen kunt eten, maar ook heel goed met groepen terecht kunt voor een perfecte avond uit.

IJgenweis eten & drinken in Bovenkarspel
Lekker eten uit de streek. Restaurant IJgenweis werkt met dagverse ingrediënten en deels biologisch vlees en verantwoord gevangen vis. Gezelligheid, lekker eten, goede wijnen, verrassende creaties en een sfeervolle ambiance zijn onze ingrediënten voor een geslaagde culinaire avond.

Die Drie Haringhe in Enkhuizen
Het restaurant is gevestigd in een voormalig VOC-pakhuis aan de oude haven van het pittoreske vissersplaatsje Enkhuizen. Alle gerechten worden bereid met dagverse producten, waar mogelijk uit de regio Westfriesland.

Onder de Wester in Enkhuizen
Het restaurant, in een historisch rijksmonument in de binnenstad van Enkhuizen, straalt een authentieke eigentijdse sfeer uit en het heerlijke terras aan het historische plein van het voormalig Burger Weeshuis zal uw harten stelen. 

Van Dis in Hoogkarspel
Een mooi en gezellig ingericht restaurant aan het plein met heerlijke gerechten. U kunt hier terecht voor lunch en diner.

Grand Café Turf in Hoorn
Een zandbak voor de kinderen midden in het restaurant. Echt een beleving die u niet mag missen. 

Restaurant TOV in Schagen
Het restaurant is bijzonder sfeervol ingericht waarbij de beschutte binnentuin een extra dimensie geeft aan het dineren bij TOV. Sinds 2008 is restaurant TOV onderscheiden met een Bib Gourmand, een onderscheiding van Michelin die staat voor een kloppende prijs-kwaliteit verhouding.

Boottochten en bootverhuur

De regio West-Friesland heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische liggen aan het Marker- en IJsselmeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische West-Friese Omringdijk en het rijke VOC-verleden van Medemblik, Hoorn en Enkhuizen

Dankzij het vaarroutenetwerk West-Friesland is het water tegenwoordig uitstekend geschikt om erop te recreëren. In de polders Het Grootslag en De Vier Noorder-Koggen zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem.

De elektrisch aangedreven fluisterboot is een milieuvriendelijker alternatief voor de motorboot. De elektrische motor maakt nauwelijks lawaai, waardoor er in alle stilte genoten kan worden van al het moois wat de regio te bieden heeft.

Er zijn diverse boot/kano verhuurpunten in West-Friesland:

Ook is het mogelijk een rondvaart te boeken over de Westfriese wateren. Dit kan bijvoorbeeld bij:

Citytours

Medemblik en Hoorn bieden met de citytours een rondrit in milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven shuttlebusjes door de historie van beide steden. De open elektrische bus maakt de musea en attracties in de omgeving optimaal bereikbaar.

Meer informatie vindt u hier:
Citytours Medemblik
Citytours Hoorn

Shoppen

Rondom Villavakantiepark IJsselhof, liggen de drie aantrekkelijke en veelzijdige winkelsteden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Daarnaast herbergen de winkelcentra van Andijk, Wervershoof en omliggende dorpen een compleet aanbod voor het hele gezin.

Het centrum van Hoorn heeft een groot winkelgebied. Met naast de grote bekende ketens een gevarieerd winkelaanbod. Villavakantiepark IJsselhof kan u een ronde over de Grote Noord, de Nieuwstraat en de Gedempte turfhaven aanbevelen. Maar ook in de kleine zijstraatjes vind u veel leuke winkels.
 
In Medemblik vind u niet de grote ketens. Gelukkig maar, want wat is er nu leuker om u een keer te laten verassen door geïnspireerde winkeliers. Mode accessoires, beauty, food en drink, lectuur, interieur en exterieur, speelgoed, cadeaus en gadgets, u kunt het zo gek niet bedenken en het is er. Shoppen is hier nog een ware schatten jacht voor ieders budget. In het schilderachtige Medemblik loopt u door een gezellige Nieuwstraat, met een veelheid aan speciaalzaken en modewinkels. En vergeet niet de zijstraatjes. Het parkeren is gratis met de blauwe parkeerschijf.
 
De historische binnenstad van Enkhuizen heeft een aaneenschakeling van verassende kleine en grotere winkels. Vele hiervan zijn gevestigd in mooie monumenten met karakteristieke details. Een blik boven de etalages maakt winkelen in Enkhuizen extra leuk.
Villavakantiepark IJsselhof kan u een bezoek aan de Westerstraat aanbevelen, daar vind u naast de ketens van de Hema, Blokker en Scapino, de meest bijzondere winkels en boetiekjes. Stijlvolle design, eigenzinnige mode, overheerlijke bonbons, koffie en thee specialiteiten, hippe brillen, enz.

Fietsroutes

Land en water komen nergens zo dicht bij elkaar als in het historische West-Friesland. U ontdekt het op de fiets: de monumentale Omringdijk slingert langs het IJsselmeer - de voormalige Zuiderzee - en voert langs landerijen, de Westfriese Vaart, karakteristieke lintdorpen en oude VOC-steden.

Boek nu uw vakantievilla

Stippel uw tocht uit via de ANWB Knooppuntenroute of fietsrouteplanner van de Fietsersbond of volg een Themaroute. Beleef de geschiedenis in de oude cnetra van Hoorn, Enkhuizen of Medemblik of kies voor een landelijke tocht door de natuur.

Fietsroutes:
Fietsroute Westfriese stolpeboerderijentocht; 24km startpunten Hoogwoud, Lambertschaag of Abbekerk
Literair Landschap Route 1; 28 km startpunt Alkmaar - Schagen
Literair Landschap Route 2; 61 km startpunt Schagen - Enkhuizen
Het oude land; 40 km startpunt Hoorn
Het rijke land; 28 km startpunt Medemblik
Fruitroute; 36 km startpunt Schellinkhout
Holland Boven Amsterdam;  Diverse routes in de regio
Keer op keer langs het IJsselmeer; 46 km startpunt Medemblik
Vroegere tijden herleven op de fiets rond Enkhuizen: 67,4 km startpunt Enkhuizen

Enkele type vakantievilla's, waaronder type Hoorn Wellness 4 hebben een berging voor circa 2 (elektrische) fietsen.

Wandelen

Land en water komen nergens zo dicht bij elkaar als in het historische West-Friesland. U ontdekt het te voet: de monumentale Omringdijk slingert langs het IJsselmeer - de voormalige Zuiderzee - en voert langs landerijen, de West-Friese Vaart, karakteristieke lintdorpen en oude VOC-steden

Beleef de geschiedenis in de oude centra van Hoorn, Enkhuizen of Medemblik of kies voor een landelijke tocht door de natuur.

In Hoorn is het mogelijk met voor groepen van minimaal 8 tot maximaal 25 personen een stadswandeling te maken onder begeleiding van Harry Vlaar, gids. Dit in een gemoedelijk wandeltempo (4-5 km/uur) en over een afstand van circa 10 km.

Duur: circa 2 1/2 uur
Kosten: € 25 euro per aangemelde groep (tot 25 personen totaal) of 40 euro voor een exclusieve groep.

Info of aanmelden Harry Vlaar 06 23 48 80 79 of per e-mail.

Omringdijk

West-Friesland is het gebied in Noord-Holland dat volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland; de West-Friese Omringdijk. Op nog geen 25 kilometer van Amsterdam ligt dit provinciale monument met een totale lengte van 126 kilometer. 

Dit wonder van menselijke hand is al 800 jaar oud en verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt de bezoekers van Westfriesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden. Een groot deel van dijk vormt nog altijd de grens tussen land en water, elders loopt de dijk dwars door het land tussen polders en droogmakerijen als een monument voor eeuwen van strijd tegen het water

De dijk omarmt een rijke cultuurhistorie en is podium voor vele culturele verassingen. Maak kennis met één van de markante verschijnselen uit de geschiedenis van Westfriesland; de dwangburchten uit de 13e eeuw. De Hollandse Graaf Floris V liet deze dwangburchten bouwen om het Westfriese land aan zich te onderwerpen. Breng een bezoek aan het gerenoveerde Kasteel Radboud in Medemblik of bekijk vanaf de dijk de reconstructie van Kasteel Nuwendoorn in Eenigenburg.

Westfriesland is een prachtige plek om te recreëren in de vrije natuur. Voor wie van wandelen en fietsen houdt zijn er vele tochten over en rondom de dijk. Het aantal natuurgebieden in deze regio breidt zich uit en er worden voortdurend nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Een dagje ontspannen op het water? Geniet dan zeilend of in een miespelkuit (Westfries voor fluisterboot) van al het moois dat Westfriesland te bieden heeft.

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke geschiedenis. De eeuwige strijd tegen het water speelt hier onder andere een belangrijke rol in. Dit heeft voor veel historische gebeurtenissen gezorgd, zoals de watersnoodramp in Waterland in 1916, de drooglegging van het Haarlemmermeer en het aanleggen van de Afsluitdijk.

Ook de Russisch-Engelse invasie en de Tweede Wereldoorlog hebben hun sporen in Noord-Holland achtergelaten. Lees op Oneindig Noord-Holland de verborgen verhalen over de geschiedenis van Noord-Holland.

De havensteden in West-Friesland speelden een grote rol in de geschiedenis van de(inter)nationale handelsvaart van Noord-Holland. In september 2010 werd in het West-Fries Archief het oudste aandeel van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gevonden. Het was in 1606 uitgegeven door de VOC-kamer in Enkhuizen.

West-Friesland stak ver uit in de Zuiderzee. Door zijn gunstige ligging kon het zich richten op de overzeese handel. Medemblik, Hoorn en Enkhuizen ontwikkelden zich al snel tot internationale havensteden. Dat gebeurde al ver voor de oprichting van de VOC. Al in 1310 werd een Medemblikker gesignaleerd in Engelse wateren. In 1427 haalden vier Hoornse schepen zout uit de Franse Baai van Bourgneuf. In het West-Friese Blokker, nabij Hoorn, gaven de Beatles op 6 juni 1964 hun enige optreden in Nederland.

In veilinghal ‘Op hoop van zegen’, waar normaal groenten en fruit werden geveild. Een onverwachte plek. Reguliere concertzalen wilden de Beatles, steevast ‘De Duivels’ bijgenaamd, niet hebben. En ook al duurden hun twee concerten niet langer dan 25 minuten, het spektakel bezit voor altijd een magische glans in de geschiedenis van West-Friesland.

Golfen

In de directe omgeving van Villavakantiepark IJsselhof vindt u 3 hele mooie 18-holes golfbanen. In Wervershoof, Westwoud en Winkel kunt u naar hartenlust golfen.

Wilt u liever met de kinderen midgetgolven, dan kunt u terecht in Onderdijk bij Wat Aars.
(hier kunt u ook terecht voor biljartgolf, curling en poolball (combi van pool en voetbal op een veld van 8x4 meter)

De Golfbaan in Westwoud wordt gezien als de mooiste golfbaan boven het Noordzeekanaal met een zeer uitdagend karakter.

De Golfbaan in Winkel heeft 2 bijzondere holes. Een Tulpen hole en de Westfriese Omringdijk hole.

De Golfbaan in Wervershoof biedt diverse arrangementen waarmee heerlijk ontspannen een kennis met de golfsport kan worden gemaakt.

Klimpark

Klimpark Streekbos is gelegen in het gelijknamige recreatiegebied Streekbos nabij Enkhuizen. Het klimpark bevat meer dan 400 meter aan hindernissen verdeeld over verschillende hoogtes van 4 tot 12 meter hoogte en heeft 2 ziplines. Naast klimmen bieden wij ook verschillende andere activiteiten aan, waaronder klootschieten en midgetgolf

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, bieden wij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! In ons ecologische klimpark klim je veilig tussen de bomen en ga je uitdagende hindernissen aan. Een natuurbeleving op en top.

Welke uitdaging ga jij aan?

Ben jij een ontdekkingsreiziger, een avonturier, een hoogvlieger of een waaghals? Test je klimkunsten op één van de vier spectaculaire klimparcours. Ze variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Klim naar 4 of zelfs 11 meter hoogte. Verleg je grenzen en beleef een waanzinnig avontuur bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel!

Sprookjeswonderland | Beleef de betovering!

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Kijk gerust eens rond op onze website en ontdek wat wij te bieden hebben. Overtuig jezelf en kom ook langs en 'Beleef de Betovering!'.

Bezoek de website

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een uniek park vol verrassingen. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, overal zie je een ander tafereel. Kabouter Dorus&; speelt op een fluit voor de paddenstoelen, ze dansen van plezier. De bakker rolt zijnn deeg en dokter Struikelbaard houdt juist spreekuur. De kabouters storen zich niet aan bezoek, integendeel, ieder zingt een vrolijk lied.

Natuurlijk zijn er ook bekende klassieke sprookjes, zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje, de Reus en Klein Duimpje, de Wolf en de Zeven Geitjes en nog vele andere.
De 'Vliegende Heks' vliegt door de kaboutergrot en de Baron van Münchhausen bespiedt de vijand vanuit de lucht. Even verderop speelt het 'Oetang Orkest' altijd een vrolijk deuntje.

Het park is geopend vanaf begin april t/m eind oktober en heeft een winteropenstelling.

stoommachinemuseum (content)

Stoommachinemuseum

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik is dé plaats om te ontdekken wat water en vuur teweeg kunnen brengen! Kom langs en ontdek hoe James Watt’s werelduitvinding werkt.

Dinsdag t/m zondag open van 10 uur tot 17 uur. Kijk op de evenementenkalender voor de evenementen en extra activiteiten.

Tijdens de schoolvakanties is het museum zeven dagen per week open én onder stoom.

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen.

Funfestijn (content)

Indoorspeeltuin Funfestijn

De binnenspeeltuin (in Medemblik) is circa 1000 m2 en heeft het spannende thema Piraten schateiland. De piraatjes en het schateiland vind je overal terug. Er zijn spannende speeltoestellen voor de stoere grote kinderen en een coole speelplaats met ballenbak voor de kleintjes.

De buitenspeeltuin is circa 400 m2. De (groot)ouders of begeleiders kunnen plaatsnemen op het terras. De avontuurlijke speeltuin van natuurlijke materialen heeft een spannend circuit en een echte boomhut. Voor de stoere kleintjes is er een uitdagend parcours met glijbaan en speelhuis.

Ook aan de (groot)ouders of begeleiders is gedacht! In de sfeervolle zitruimte is gratis Wifi en er zijn glossy’s en kranten. Daarnaast kunt u genieten van goede kwaliteitsproducten en heerlijke koffie.

Meer informatie vindt u op: http://www.funfestijn.nl/

Bataviastad (content)

Bataviastad Outlet Shopping Lelystad

Batavia Stad outlet shopping is dé plek voor de prijsbewuste merkkoper: Verliefd op de merken, verleid door de prijzen. In Batavia Stad vind je een groot aanbod van nationale en internationale topmerken op het gebied van dames-, heren- en kinderkleding. Maar ook voor schoenen, serviesgoed, cadeauartikelen, juwelen en beautyproducten kun je je helemaal laten gaan.

Altijd 30% tot 70% korting
In Batavia Stad outlet shopping krijg je altijd 30 tot 70% korting! Elke winkel heeft bovendien de 'The best offer' die extra aantrekkelijk is. Met meer dan 60 winkels waar fabrikanten van internationale topmerken hun voorlaatste collecties en artikelen uit overproducties aanbieden, wordt de kans van slagen wel erg groot. Het hele jaar door,
7 dagen per week. En tussen het winkelen door kun je natuurlijk even tot rust komen met een hapje of drankje bij één van onze horecagelegenheden.

Batavia Stad outlet shopping is 363 dagen per jaar geopend, 7 dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur.
Afwijkende openingstijden op enkele feestdagen.

Let op! Honden zijn niet toegestaan in Batavia Stad.
Je kunt gebruik maken van de gratis hondenkennel.

http://www.bataviastad.nl

Vroege vogel - Content

Vroege / Late vogel arrangement

Je kunt deze arrangementen in het laag seizoen bijboeken tijdens het online boeken (onder extra's) of later in de "Mijn IJsselhof Omgeving". Op die manier kun je langer van je vakantie op het IJsselhof genieten.

Wanneer je het Vroege vogel arrangement bijboekt mag je op de aankomstdag al om 13.00 uur je vakantievilla in i.p.v. 15.00 uur. De kosten van het Vroege vogel arrangement zijn € 15,50 per vakantievilla.

Ben jij een echte uitslaper? Dan is onze Late vogel arrangement op je buik geschreven. Je hoeft dan op de vertrekdag pas om 12.00 uur uit te checken  i.p.v. 10.00 uur. Het Late vogel arrangement kost € 15,50 per vakantievilla.

Januari evenementen (lightbox) detail

Januari 2019

Evenementen & tips voor de maand januari

Dinsdag 1 januari
Unox nieuwjaarsduik
Tijd: zie website
Locatie: Streekbos in Bovenkarspel


Woensdag 2 t/m zondag 6 januari
Sprookjeswonderland Winteropstelling
Tijd: 11:00 - 18:30 uur
Locatie: Sprookjeswonderland in Enkhuizen


Donderdag 3 januari
Uilenworkshop
Tijd: vanaf 14:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik


Zondag 6 januari
Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen

Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum De Dars in Wervershoof


Zondag 20 januari
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum Vredehof in Hoorn


Zondag 27 januari
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

Kaagloop Wervershoof
Tijd: 11:30 uur
Locatie: Sportpark De Westrand in Wervershoof

Februari evenementen detail

Februari 2019

Evenementen & tips voor de maand februari

Zondag 3 februari
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum De Dars in Wervershoof

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen


Donderdag 7 t/m zondag 10 februari
Drieban Flora
Tijd: zie website
Locatie: Venhuizen


Zaterdag 9 februari
Rommelmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Bovenkarspel


Zondag 10 februari
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum Vredehof in Hoorn

Kinderconcert Peter en de Wolf
Tijd: 12:00 - 16:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik


Zaterdag 16 t/m zondag 24 februari
Huishoudbeurs
Tijd: zie website
Locatie: RAI Amsterdam


Dinsdag 19 t/m zondag 24 februari
Op Stoomtramavontuur
Tijd: zie website
Locatie: Tramstation in Hoorn


Woensdag 20 februari
Proefavond door Biergilde Hoorn
Tijd: 19:30 - 22:00 uur
Locatie: Cafe Charlies in Hoorn


Vrijdag 22 februari
Knutselmiddag
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik


Zondag 24 februari
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum De Bloesem in Wognum

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

Knutselmiddag
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik

Maart evenementen detail

Maart 2019

Evenementen & tips voor de maand maart

Zaterdag 2 maart
Carnavalsoptocht
Tijd: vanaf 13:00 uur
Locatie: Enkhuizen


Zondag 3 maart
Culinaire Biertour Hoorn
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Hoorn

Carnavalsoptocht
Tijd: vanaf 13:00 uur
Locatie: Zwaag

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen


Zaterdag 9 maart
Overdekte rommelmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Bovenkarspel


Vrijdag 15 maart
Kaas- en wijnproeverij met live muziek
Tijd: vanaf 19:30 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik


Zaterdag 16 maart

Zuiderzeepop
Tijd: 15:00 - 01:00 uur
Locatie: De Nieuwe Doelen in Enkhuizen


Zondag 17 maart
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum Vredehof in Hoorn


Zaterdag 23 maart
Westfriese Struuntocht
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Locatie: Drommedaris in Enkhuizen


Zondag 24 maart
Culinaire Biertour Enkhuizen
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Enkhuizen

Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum De Dars in Wervershoof


Vrijdag 29 maart
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Waagplein in Alkmaar


Zondag 31 maart
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum de Weyver in Hoogwoud

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

April evenementen detail

April 2019

Evenementen & tips voor de maand april

Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zondag 7 april
Kasteel Knutselmiddag
Tijd: 12:00 - 16:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Maandag 8 t/m zondag 14 april
Nationale Museumweek
Tijd: Zie website
Locatie: Verschillende musea


Woensdag 10 april
Paasvee
Tijd: 8:30 - 14:00 uur
Locatie: Markt in Schagen


Zaterdag 13 april
Overdekte rommelmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Bovenkarspel


Zondag 14 april
Kasteel Knutselmiddag
Tijd: 12:00 - 16:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik

Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Sportcentrum Vredehof in Hoorn


Vrijdag 19 april
Stoffenmarkt
Tijd: 9:30 - 16:30 uur
Locatie: Grote Noord in Hoorn


Zaterdag 20 t/m maandag 22 april
Paasfeest
Tijd: 11:00 - 16:30 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Zaterdag 20 t/m dinsdag 23 april
Kermis
Tijd: 14:00 - 00:00 uur
Locatie: Bovenkarspel


Zondag 21 april
Oldtimerfestival
Tijd: 11:00 - 18:00 uur
Locatie: Torenweg 44 in Hem - Venhuizen

Paaseieren zoeken
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Kasteel Radboud in Medemblik


Maandag 22 april
Oldtimerfestival
Tijd: 11:00 - 18:00 uur
Locatie: Torenweg 44 in Hem - Venhuizen

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Woensdag 24 april
Voorjaarsmarkt
Tijd: 8:30 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zaterdag 27 april
Koningsdag
Tijd: 10:00 - 20:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zondag 28 april
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

Mei evenementen detail

Mei 2019

Evenementen & tips voor de maand mei

Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Donderdag 2 t/m zondag 5 mei
Fiets4daagse
Tijd: 8:00 - 17:00 uur
Locatie: IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg 5 in Hoorn


Zondag 5 mei
Autocross Wervershoof
Tijd: vanaf 12:00 uur
Locatie: Zwaagdijk-Oost 182 in Zwaagdijk

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen

Bevrijdingsfeest
Tijd: 12:00 - 22:00 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Zaterdag 11 mei
Reddingbootdag
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Jachthaven in Andijk

Food Festival
Tijd: zie website
Locatie: Venhuizen

Overdekte rommelmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Bovenkarspel


Zondag 12 mei
Food Festival
Tijd: zie website
Locatie: Venhuizen


Donderdag 16 mei
Voorjaarsmarkt
Tijd: zie website
Locatie: Wervershoof


Zondag 19 mei
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof

Enkhuizer Jazzmiddag
Tijd: 14:00 - 17:30 uur
Locatie: Peperhuis in Enkhuizen


Dinsdag 21 mei
Opstand ende Bevrijdingh van Enckhuijsen
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Locatie: Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen


Zaterdag 25 mei
Kunst- en Tuinroute
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Andijk

2e Kans Markt
Tijd: 9:30 - 17:00 uur
Locatie: De Huesmolen in Hoorn


Zondag 26 mei
Amuse Tour Medemblik
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: verschillende restaurants in Medemblik

Rock 'n Roll Festival
Tijd: vanaf 14:00 uur
Locatie: verschillende café's in de binnenstad en haven van Hoorn

VOC speurtocht voor kinderen
Tijd: 11:00 uur
Locatie: Kerkplein in Hoorn

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

 
Donderdag 30 mei
Jaarmarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Centrum van Wognum


Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni
Kermis
Tijd: 14:00 - 00:00 uur
Locatie: Hoogkarspel

Culinair Hoorn
Tijd: Zie website
Locatie: Kerkplein in Hoorn


Vrijdag 31 mei

Jaarmarkt
Tijd: 09:00 - 17:00 uur
Locatie: Hoogkarspel

Grote Oost wandeling
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Oosterpoort in Hoorn

Juni evenementen detail

Juni 2019

Evenementen & tips voor de maand juni

Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zaterdag 1 en zondag 2 juni
Culinair Hoorn
Tijd: zie website
Locatie: Kerkplein in Hoorn


Zondag 2 juni
Truckfestival
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Centrum van Medemblik

Marathon Hoorn
Tijd: zie website
Locatie: Schouwburg Het Park, Westerdijk 4 in Hoorn

Rollend de natuur in
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Streekbos in Bovenkarspel

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Zaterdag 8 t/m maandag 10 juni
Tuinfair
Tijd: 10:00 - 18:00 uur
Locatie: Landgoed De Knap, Tripkouw 2 in Midwoud


Zondag 9 juni
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Maandag 10 juni
Jaarmarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: De Middend 2, Bovenkarspel


Donderdag 13 juni
Jaarmarkt
Tijd: 13:00 - 20:00 uur
Locatie: Centrum van Andijk


Vrijdag 14 t/m zondag 16 juni
Jazz Festival
Tijd: Zie website
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen

Hoornse Stadsfeesten
Tijd: zie website
Locatie: Binnenstad van Hoorn


Zondag 16 juni
AmuseTour Hoorn
Tijd: 11:30 - 16:30 uur
Locatie: verschillende restaurants in Hoorn

Gitaarfestival
Tijd: 10:00  - 17:00 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Dinsdag 18 juni
Kaasmarkt
Tijd: 13:30 - 15:45 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn


Donderdag 20 t/m maandag 24 juni
Kermis en lappendag
Tijd: zie website
Locatie: Enkhuizen


Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni
Rrrollend Hoorn
Tijd: 17:00 - 21:00 uur
Locatie: Noorderveemarkt in Hoorn


Zaterdag 22 juni
Korenfestival
Tijd: 11:00 - 18:00 uur
Locatie: Medemblik


Zondag 23 juni
Jaarmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Venhuizen


Dinsdag 25 juni
Kaasmarkt
Tijd: 13:30 - 15:45 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn


Zondag 30 juni
Blokweermarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: MAK Blokweer in Blokker

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

Juli evenementen detail

Juli 2019

Evenementen & tips voor de maand juli

Iedere dinsdag
Kaasmarkt
Tijd: 13:30 - 15:45 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn


Iedere dinsdag
Kaasmarkt
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere woensdag (vanaf 10/7)
Woensdagmarkt
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Hoorn


Iedere vrijdag

Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Vrijdag 5 juli
De Avond van Andijk
Tijd: 17:00 - 02:00 uur
Locatie: Kleingouw in Andijk


Zaterdag 6 juli

Dijkpop
Tijd: 17:00 - 02:00 uur
Locatie: Kleingouw in Andijk


Zondag 7 juli
Braderie en kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 17:00 uur
Locatie: Hoogkarspel

Jaarmarkt
Tijd: 12:00 - 18:00 uur
Locatie: Wervershoof

Jaarmarkt
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Nibbixwoud

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Maandag 7 t/m zondag 14 juli
Wereld Dansfestival
Tijd: zie website
Locatie: Schagen


Vrijdag 12 juli
Nachtmarkt
Tijd: zie website
Locatie: Centrum van Andijk


Zaterdag 13 juli
Vlooienmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Snouck van Loosenpark in Enkhuizen

Wijnfestival
Tijd: 14:00 - 23:00 uur
Locatie: Hoorn


Zaterdag 20 juli
Zomermarkt
Tijd: zie website
Locatie: Centrum van Medemblik


Zondag 21 juli
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Zaterdag 27 juli
Zomermarkt
Tijd: zie website
Locatie: Centrum van Medemblik

Zondag 28 juli
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nassaupark in Bovenkarspel

Oldtimerdag
Tijd: vanaf 10:30 uur
Locatie: Centrum van Medemblik

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

Augustus evenementen detail

Augustus 2019

Evenementen & tips voor de maand augustus

Iedere dinsdag (behalve op 13/8)
Kaasmarkt
Tijd: 13:30 - 15:45 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn


Iedere dinsdag
Kaasmarkt
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere vrijdag

Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Donderdag 1 t/m maandag 5 augustus
Kermis
Tijd: zie website
Locatie: Medemblik


Zondag 4 augustus
Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen

Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Maandag 5 augustus
Lappendag
Tijd: zie website
Locatie: Medemblik


Zaterdag 10 augustus
Zomermarkt
Tijd: zie website
Locatie: Centrum van Medemblik


Zaterdag 10 t/m maandag 19 augustus

Kermis Hoorn
Tijd: 14:00 - 24:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Vrijdag 16 augustus
Vuurwerkavond
Tijd: 22:00 - 22:15 uur
Locatie: Westerdijk in Hoorn

Vuurwerk Cruise Hoorn
Tijd: 20:00 - 23:30 uur
Locatie: Havenkwartier in Hoorn


Zondag 18 augustus
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof


Zondag 18 t/m dinsdag 20 augustus
Kermis Wervershoof
Tijd: zie website
Locatie: Centrum van Wervershoof


Maandag 19 augustus
Lappendag
Tijd: 8:00 - 16:00 uur
Locatie: Roode Steen in Hoorn


Zondag 25 augustus
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

September evenementen detail

September 2019

Evenementen & tips voor de maand september

Iedere vrijdag
Kaasmarkt
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Binnenstad Alkmaar


Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zondag 1 september
Kofferbakmarkt
Tijd: 9:30 - 16:00 uur
Locatie: Nesbos in Wervershoof

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Vrijdag 6 t/m zondag 8 september
Hoorn Kunst & Cultuur
Tijd: zie website
Locatie: verschillende locaties in Hoorn


Vrijdag 13 t/m maandag 16 september
Harddraverijweekend
Tijd: zie website
Locatie: Nieuwstraat in Medemblik


Zaterdag 14 en zondag 15 september
Open Monumentendag
Tijd: zie website
Locatie: diverse monumenten


Donderdag 19 september
Harddraverij
Tijd: zie website
Locatie: Enkhuizen

Najaarsmarkt
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Wervershoof


Zondag 22 september
Festival aan de Haven
Tijd: 13:00 - 18:00 uur
Locatie: Havenkwartier in Hoorn


Zaterdag 28 en zondag 29 september
Klederdrachtfestival
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Zondag 29 september
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

oktober evenementen detail

Oktober 2019

Evenementen & tips voor de maand oktober

Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zaterdag 5 oktober
Skeelerevenement
Tijd: zie website
Locatie: Theo Koomenlaan in Wervershoof


Zondag 6 oktober
Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen


Zaterdag 12 en zondag 13 oktober
Halloweenfair
Tijd: zie website
Locatie: Hem


Zondag 13 oktober
Bokkentoer
Tijd: zie website
Locatie: verschillende locaties in het centrum van Medemblik


Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober
Kermis Andijk
Tijd: zie website
Locatie: Klamptweid in Andijk


Zaterdag 19 en zondag 2
0 oktober
Halloweenfair Westfriesland
Tijd: zie website
Locatie: Camping De Gouwe Stek, de Gouw in Bovenkarspel


Zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober
Oudhollandse Kermis
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Zaterdag 26 oktober
Avond in het Buitenmuseum
Tijd: zie website
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Zondag 27 oktober
Culinaire Biertour Hoorn
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Hoorn

Popronde Hoorn
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

November evenementen

November 2019

Evenementen & tips voor de maand november

Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zondag 3 november
Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Enkhuizen


Zaterdag 9 november
Lichtjesavond
Tijd: 18:00 - 22:00 uur
Locatie: Stoommachinemuseum in Medemblik


Zondag 10 november

Culinaire Biertour Enkhuizen
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Enkhuizen


Zaterdag 16 november
Intocht Sinterklaas
Tijd: 16:00 - 20:00 uur
Locatie: Oosterhaven in Medemblik


Zaterdag 23 en zondag 24 november
Pietendorp
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen


Zondag 24 november
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad van Hoorn

December detail

December 2019

Evenementen & tips voor de maand december

Iedere zaterdag
Weekmarkt
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Zondag 1 december
Pietendorp
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Superkoopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

Koopzondag Enkhuizen
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Zondag 8 december
Superkoopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Vrijdag 13 december

Dickensmarkt
Tijd: 16:00 - 21:00 uur
Locatie: Binnenstad Medemblik


Zondag 15 december
Superkoopzondag Hoorn

Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Woensdag 18 t/m zondag 22 december
Circus Sijm
Tijd: zie website
Locatie: Pelmolenpad in Hoorn


Zaterdag 21 december
Enkhuizen bij Kaarslicht
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Locatie: Binnenstad Enkhuizen


Zondag 22 december
Superkoopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn


Maandag 23 t/m zondag 29 december
Kerst Express
Tijd: vanaf 10:30, 12:30 en 14:30 uur
Locatie: Tramstation Hoorn, Van Dedemstraat 8, 1624 NN Hoorn


Zondag 29 december
Koopzondag Hoorn
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Binnenstad Hoorn

Animatieprogramma Pasen - Detail

Animatieprogramma Pasen

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Hemelvaart - Detail

Animatieprogramma Hemelvaart

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Pinksteren - Detail

Animatieprogramma Pinksteren

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Meivakantie - Detail

Animatieprogramma Meivakantie

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld bij De Schatkist (tegenover het zwembad)

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma 

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!