Animatie in schoolvakanties - Detail

Animatie in schoolvakanties

In de schoolvakanties hebben we voor de kids een gevarieerd animatieprogramma voor een leuke vakantie.

Zodra de animatieprogramma's bekend zijn, vindt u deze ook terug onder het kopje Animatie. 

Restaurants

Andijk herbergt een aantal speciale restaurants die het verhaal van de streek, de locatie en het product vertellen. Authentieke panden, mooie locaties met menu's met eerlijke streekproducten. Vaak met producten uit de eigen tuin of vergeten groenten van locale telers.

Restaurant de Polder
Restaurant op loopafstand van uw vakantievilla op het naast gelegen park. Leuk voor de kids, laagdrempelig en rondom de diverse feestdagen is het menu gethematiseerd.

Restaurant Het Kerkje
Restaurant met authentieke sfeer in een geheel gerestaureerd en sfeervol kerkje uit 1667. Er wordt gekookt met de seizoenen mee wat betekent dat iedere maand verschillende seizoenproducten uit de streek met zich meebrengt.

1619 Eten & Drinken
Eten waar je blij van wordt! Dat is het motto in de keuken! Eerlijke producten, mooie smaken en structuren, herkenbaar en fraai! Met een prachtig uitzicht over de haven van Andijk.

Supermarkt

In Andijk kunt u twee supermarkten vinden voor uw dagelijkse boodschappen.

Dekamarkt Andijk
Middenweg 59A
1619 BN Andijk

Lidl Andijk
Dijkgraaf Grootsweg 34
1619 BV Andijk

Musea

Het dorp Andijk kent enkele culturele hoogtepunten. Leuk om Andijk eens cultureel te verkennen.

Poldermuseum
Aan de voet van de toegangsweg vind u twee musea onder 1 dak. In de musea zijn permanente exposities te bezichtigen over o.a. 5000 jaar leven en werken in de polder "Het Grootslag" en over het Nederlandse tuinzaadvak in verleden, heden en toekomst. De musea zijn gevestigd in het voormalig poldergemaal "Het Grootslag", waarmee de Proefpolder is drooggelegd. 

Hoedenmuseum "Zet 'm op"
In het Hoedenmuseum aan het Hornpad in Andijk heeft Annet Mantel - van Dokkum haar privé collectie aan hoeden tentoongesteld. Er zijn een aantal hoeden die u kunt passen. Voor de kinderen is er een vragenlijst over diverse hoeden die er te zien zijn.

winkelcentrum

Winkelcentrum ‘Beldershof’ is het winkelcentrum van Andijk, en heeft een ruime parkeergelegenheid voor en rondom de winkels. Parkeren is rond het winkelcentrum gratis, en stelt u in staat om uw dagelijkse boodschappen makkelijk in uw auto te laden. ‘Beldershof’ is geheel overdekt waardoor het ook met slecht weer prettig winkelen is. Rondom het winkelcentrum vindt u een glasbak en een aantal speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Het winkelcentrum 'Beldershof' bestaat sinds 1991, maar er zijn al meer dan 150 jaar winkels in het centrum van Andijk. Voor consumenten biedt het winkelcentrum een verscheidenheid aan winkels, met onder anderen een slager, bakker en een supermarkt.

Winkelcentrum ‘Beldershof’ heeft in 2003 een renovatie ondergaan waarbij het winkel aanbod gelijk is gebleven maar de ruimte voor een aantal winkels groter is geworden. Ook heeft het straat beeld om het winkelcentrum heen een een nieuw uiterlijk gekregen waarbij de maximum snelheid rond het winkelcentrum is terug gebracht van 50 naar 30 km. p/u. Tevens is er meer parkeer ruimte gekomen rond om het winkelcentrum en is er meer "plein" ontstaan, waardoor de ruimte is voor voetgangers is vergroot. Ook is er in de zomer maanden meer plaats voor een terras, en kunnen kinderen veilig spelen.

Adres:
"Winkelcentrum Beldershof"
Middenweg 65b, 1619 BN Andijk

Natuur

In Andijk zijn er 2 grote natuurgebieden: De Vooroever en het Streekbos. De Vooroever begint op 1 kilometer vanaf IJsselhof en loopt door tot Medemblik. Het Streekbos vind u op de grens met de gemeente Enkhuizen. De gebieden bieden elk wat wils. Zo kunt u er heerlijk wandelen, fietsen, en genieten van de dieren en de natuur.

De Vooroever
Natuurgebied de Vooroever is een praktisch aaneengesloten gebied dat ligt tussen Medemblik en Andijk . Vanaf IJsselhof loopt u in 20 minuten naar de Vooroever, het gebied is ook uitstekend met de auto bereikbaar en het parkeren is gratis. Over de dijk loopt u tussen de weilanden en dit waterrijke  natuurgebied door. Er is een aalscholver broedkolonie en er zijn tientallen broedende water- en moerasvogels. Ook biedt het natuurgebied een rustplaats aan vogels die voedsel zoeken in het IJsselmeer. In de trektijd en in de winter zijn er soms duizenden eenden te zien. Een wandelpad vanaf het parkeerterrein bij de Koopmanspolder voert u naar een vogel uitkijkpunt. In dit natuurgebied komen wel zo’n 250 verschillende vogels voor!

De Koopmanspolder
De Koopmanspolder in Andijk is een deel van de Vooroever. De polder van 16 hectare heeft een grootse verandering ondergaan. Een stuk alledaags buitendijks grasland is veranderd in een fraai samenspel van natuur, water, landschapskunst, cultuur(historie) en recreatie.Voor vogelaars is de Koopmanspolder een waar vogeleldorado. Na het verhogen van het waterpeil kwamen duizenden vogels af op het ondergelopen land. Er zijn al bijzondere exemplaren zoals de kemphaan en de pijlstaart gesignaleerd. Drie maanden per jaar (15 juli tot 15 oktober) kunt u via een schelpenpad naar het hart van de draaikolk lopen. Honden zijn in de polder niet toegestaan.

Het Streekbos
Het 73 hectare grote Streekbos is in 1978 aangelegd. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Een deel van het Streekbos is onttrokken aan het polderwater en speciaal ingericht om de groei van water- en oeverplanten meer kansen te geven. U zult ook in andere delen van het Streekbos steeds meer inheemse soorten planten en dieren waarnemen, zoals het prachtige ijsvogeltje.

Wandelroutes

Villavakantiepark IJsselhof is het perfecte startpunt voor een leuke wandeling. Wandelen is een sport voor (bijna) iedereen

Iedereen kan een wandelroute uitkiezen waarvan de afstand past bij wat je leuk vindt. Wij hebben er een paar voor u geselecteerd:

Wandelroute door De Weelen van 4 km.
Dijkwandeling door Andijk van 12 km.
Dorpswandeling door Andijk van 5 km.
Wandelroute in de Koopmanspolder Wervershoof.
Wandelroute met startpunt in Onderdijk.
Wandelroute met startpunt in het Streekbos

Watersport

Denk je aan Andijk dan denk je zeker ook aan watersport. Voor vaarliefhebbers en waterratjes biedt Andijk diverse mogelijkheden. Centraal gelegen aan het IJsselmeer met de Waddenzee en de Friese meren onder vaarbereik.

De haven van Andijk is op loopafstand van Villavakantiepark IJsselhof. De haven van Andijk is een moderne jachthaven aan het IJsselmeer die plaats biedt aan ongeveer 600 zeilboten. Bij de haven is er de mogelijk een perfect onderhouden, zeer schone zeiljacht te huren voor een scherpe prijs.

Beleef de ervaring om zelf te zeilen op een authentieke houten kotter met Kulu Zeiltochten op het IJsselmeer

  • Een onvergetelijke belevenis
  • Leuk, leerzaam en ontspannend voor iedereen van 0 tot 100
  • Actief betrokken bij het zeilen
  • Voor 2 t/m 11 personen
  • Tocht vanaf 2 uur 20 euro p.p
  • Van mei t/m oktober, 7 dagen per week


Bij de haven is ook een botenhelling om (motor)boten met auto en aanhanger te water te laten. Wind en kite surf liefhebbers kunnen even verder op de Vooroever heerlijk vanaf het strand van Andijk gaan windschurfen.

Geocaching

Rondom Villavakantiepark IJsselhof zijn er diverse caches te vinden. Probeer ze op te sporen met behulp van een GPS-ontvanger of met één van de speciale apps voor de smartphone. Dat is geocaching.

Geocaching is modern schatzoeker. Zorg ervoor dat je de cache, ofwel schat, op spoort zonder dat iemand je ziet, zodat de schat niet ontdekt wordt door niet geochachers! Schatten heb je in alle soorten en maten, van macro tot XL dozen. Soms vormen een aantal caches samen een boeiende wandelroute. Wandelen is nooit meer hetzelfde!

Zoek met je GPS-ontvanger of app zelf de dichstbijzijnde caches als je op Villavakantiepark IJsselhof bent of bekijk het volgende overzicht van geocaches in de omgeving van IJsselhof.

Deze geocache wandeling, Earthcache Natuurpad "De Weelen" is volgens ons ook een aanbeveling!

Geschiedenis

Omstreeks 1660 woonden er slechts een paar honderd mensen aan de dijk, waaraan op het westeinde in 1667 een eenvoudig kerkje werd gebouwd. Rond dat kerkgebouw ontwikkelde zich een buurtje, dat allengs het hart van een groeiende gemeenschap werd. In 1811 telde Andijk 1160 inwoners, bijna allen Nederlands Hervormd. Er stonden toen ruim 200 huizen, waarvan 60 boerenplaatsen met ruim 100 ha. grasland en 100 ha. bouwland.

De bevolking vond vroeger voornamelijk een bestaan in de veeteelt. Na 1850 werd geleidelijk overgeschakeld van veeteelt op akkerbouw en zaadbouw en rond de eeuwwisseling is Andijk een tuinbouwdorp geworden.

In januari 1916 woedde er een hevige storm en tal van dijken om de Zuiderzee bleken te laag en te zwak. Op enkele plaatsen braken de dijken zelfs door. Ook hier had de dijk het zwaar te verduren, maar hield ternauwernood stand. Na de storm verdween de smalle rijweg op de dijk en werd de dijk verzwaard en een meter opgehoogd. Aan de voet van de dijk kwam de nieuwe weg. Het één en ander leidde tot een verplaatsings- of afbraakoperatie van een kleine 300 opstallen. Vervangende bouwterreinen werden verkregen langs een in de polder aangebracht netwerk van wegen.

Door de bouw van het poldergemaal Het Grootslag (thans museum) in 1871 en de uitbreiding daarvan in 1883 werden de molens overbodig, zodat afbraak volgde (1906/1908). Bij al deze veranderingen voegde zich nog een andere en wel de opkomst van de bloembollencultuur, die tot op heden - naast de toename van de glascultures - een van de voornaamste bestaansbronnen werd.

Andijk, en villavakantiepark IJsselhof, ligt aan het IJsselmeer. Het IJsselmeer was vroeger een zee; de Zuiderzee. De Zuiderzee was een grote binnenzee in het noordelijk deel van Nederland die ongeveer vanaf het begin van de late Middeleeuwen tot de jaren 30 van de 20e eeuw heeft bestaan. In 1886 werd door enkele notabelen de Zuiderzeevereniging opgericht die moest onderzoeken of drooglegging van (delen van) de Zuiderzee haalbaar was. Ingenieur Cornelis Lely was een belangrijk lid en later voorzitter van deze vereniging. In 1891 ontwierp hij het eerste plan voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee. Het Zuiderzee museum, een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf op villavakantiepark IJsselhof, is in 1948 opgericht om de visserijcultuur rond de voormalige Zuiderzee vast te leggen.

Per 1 januari 1979 is de gemeentelijke herindeling van West-Friesland Oost een feit geworden. De grillige zuidgrens van de gemeente is daarbij in zuidelijke richting verplaatst en ligt nu in het midden van het water van de Kadijk. Als gevolg van Andijk vroeger en nu de grenswijziging is het grondgebied van de gemeente van 1623 ha. gebracht op 2260 ha. Het aantal inwoners stijgt daarentegen slechts met 61 personen. Per 1 januari 1990 is in het kader van een bestuurlijke indeling van het noordelijk deel van het IJsselmeer aan de gemeente Andijk een aanzienlijk gedeelte IJsselmeerwater toegevoegd. De oppervlakte van de gemeente is hiermee gekomen op 4760 ha.

Op 1 januari 2011 is de gemeente Andijk gefuseerd met de gemeenten Wervershoof en Medemblik. Met elkaar vormen ze de nieuwe gemeente Medemblik.

Restaurants

Bij alle restaurants in West-Friesland staat de gastvrijheid voorop. Er is voor elk wat wils in West-Friesland. Restaurants, vaak in historische panden, met de focus op een authentieke sfeer, ambachtelijke gerechten en de toepassing van verantwoord gemaakte producten uit de streek. Restaurants waar elk seizoen de beleving van dat bepaalde seizoen geproefd wordt. Dit zijn restaurants die ons en hopelijk u aanspreken:

Happy Days in Grootebroek
Bij Happy Days in Grootebroek treft u diverse soorten restaurants waar u romantische met 2 personen kunt eten, maar ook heel goed met groepen terecht kunt voor een perfecte avond uit.

IJgenweis eten & drinken in Bovenkarspel
Lekker eten uit de streek. Restaurant IJgenweis werkt met dagverse ingrediënten en deels biologisch vlees en verantwoord gevangen vis. Gezelligheid, lekker eten, goede wijnen, verrassende creaties en een sfeervolle ambiance zijn onze ingrediënten voor een geslaagde culinaire avond.

Van Dis in Hoogkarspel
Een mooi en gezellig ingericht restaurant aan het plein met heerlijke gerechten. U kunt hier terecht voor lunch en diner.

Restaurant TOV in Schagen
Het restaurant is bijzonder sfeervol ingericht waarbij de beschutte binnentuin een extra dimensie geeft aan het dineren bij TOV. Sinds 2008 is restaurant TOV onderscheiden met een Bib Gourmand, een onderscheiding van Michelin die staat voor een kloppende prijs-kwaliteit verhouding.

Boottochten en bootverhuur

De regio West-Friesland heeft al sinds de Middeleeuwen een belangrijke relatie met het water. Niet vreemd, gezien de geografische liggen aan het Marker- en IJsselmeer, de talloze waterlopen binnen de contouren van de cultuurhistorische West-Friese Omringdijk en het rijke VOC-verleden van Medemblik, Hoorn en Enkhuizen

Dankzij het vaarroutenetwerk West-Friesland is het water tegenwoordig uitstekend geschikt om erop te recreëren. In de polders Het Grootslag en De Vier Noorder-Koggen zijn vaarroutes uitgezet die bewegwijzerd zijn middels een knooppuntensysteem.

De elektrisch aangedreven fluisterboot is een milieuvriendelijker alternatief voor de motorboot. De elektrische motor maakt nauwelijks lawaai, waardoor er in alle stilte genoten kan worden van al het moois wat de regio te bieden heeft.

Er zijn diverse boot/kano verhuurpunten in West-Friesland:

Ook is het mogelijk een rondvaart te boeken over de Westfriese wateren. Dit kan bijvoorbeeld bij:

Citytours

Medemblik en Hoorn bieden met de citytours een rondrit in milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven shuttlebusjes door de historie van beide steden. De open elektrische bus maakt de musea en attracties in de omgeving optimaal bereikbaar.

Meer informatie vindt u hier:
Citytours Medemblik
Citytours Hoorn

Shoppen

Rondom Villavakantiepark IJsselhof, liggen de drie aantrekkelijke en veelzijdige winkelsteden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Daarnaast herbergen de winkelcentra van Andijk, Wervershoof en omliggende dorpen een compleet aanbod voor het hele gezin.

Het centrum van Hoorn heeft een groot winkelgebied. Met naast de grote bekende ketens een gevarieerd winkelaanbod. Villavakantiepark IJsselhof kan u een ronde over de Grote Noord, de Nieuwstraat en de Gedempte turfhaven aanbevelen. Maar ook in de kleine zijstraatjes vind u veel leuke winkels.
 
In Medemblik vind u niet de grote ketens. Gelukkig maar, want wat is er nu leuker om u een keer te laten verassen door geïnspireerde winkeliers. Mode accessoires, beauty, food en drink, lectuur, interieur en exterieur, speelgoed, cadeaus en gadgets, u kunt het zo gek niet bedenken en het is er. Shoppen is hier nog een ware schatten jacht voor ieders budget. In het schilderachtige Medemblik loopt u door een gezellige Nieuwstraat, met een veelheid aan speciaalzaken en modewinkels. En vergeet niet de zijstraatjes. Het parkeren is gratis met de blauwe parkeerschijf.
 
De historische binnenstad van Enkhuizen heeft een aaneenschakeling van verassende kleine en grotere winkels. Vele hiervan zijn gevestigd in mooie monumenten met karakteristieke details. Een blik boven de etalages maakt winkelen in Enkhuizen extra leuk.
Villavakantiepark IJsselhof kan u een bezoek aan de Westerstraat aanbevelen, daar vind u naast de ketens van de Hema, Blokker en Scapino, de meest bijzondere winkels en boetiekjes. Stijlvolle design, eigenzinnige mode, overheerlijke bonbons, koffie en thee specialiteiten, hippe brillen, enz.

Fietsroutes

Land en water komen nergens zo dicht bij elkaar als in het historische West-Friesland. U ontdekt het op de fiets: de monumentale Omringdijk slingert langs het IJsselmeer - de voormalige Zuiderzee - en voert langs landerijen, de Westfriese Vaart, karakteristieke lintdorpen en oude VOC-steden.

Boek nu uw vakantievilla

Stippel uw tocht uit via de ANWB Knooppuntenroute of fietsrouteplanner van de Fietsersbond of volg een Themaroute. Beleef de geschiedenis in de oude cnetra van Hoorn, Enkhuizen of Medemblik of kies voor een landelijke tocht door de natuur.

Fietsroutes:
Fietsroute Westfriese stolpeboerderijentocht; 24km startpunten Hoogwoud, Lambertschaag of Abbekerk
Literair Landschap Route 1; 28 km startpunt Alkmaar - Schagen
Literair Landschap Route 2; 61 km startpunt Schagen - Enkhuizen
Het oude land; 40 km startpunt Hoorn
Het rijke land; 28 km startpunt Medemblik
Fruitroute; 36 km startpunt Schellinkhout
Holland Boven Amsterdam;  Diverse routes in de regio
Keer op keer langs het IJsselmeer; 46 km startpunt Medemblik
Vroegere tijden herleven op de fiets rond Enkhuizen: 67,4 km startpunt Enkhuizen

Enkele type vakantievilla's, waaronder type Hoorn Wellness 4 hebben een berging voor circa 2 (elektrische) fietsen.

Wandelen

Land en water komen nergens zo dicht bij elkaar als in het historische West-Friesland. U ontdekt het te voet: de monumentale Omringdijk slingert langs het IJsselmeer - de voormalige Zuiderzee - en voert langs landerijen, de West-Friese Vaart, karakteristieke lintdorpen en oude VOC-steden

Beleef de geschiedenis in de oude centra van Hoorn, Enkhuizen of Medemblik of kies voor een landelijke tocht door de natuur.

In Hoorn is het mogelijk met voor groepen van minimaal 8 tot maximaal 25 personen een stadswandeling te maken onder begeleiding van Harry Vlaar, gids. Dit in een gemoedelijk wandeltempo (4-5 km/uur) en over een afstand van circa 10 km.

Duur: circa 2 1/2 uur
Kosten: € 25 euro per aangemelde groep (tot 25 personen totaal) of 40 euro voor een exclusieve groep.

Info of aanmelden Harry Vlaar 06 23 48 80 79 of per e-mail.

Omringdijk

West-Friesland is het gebied in Noord-Holland dat volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland; de West-Friese Omringdijk. Op nog geen 25 kilometer van Amsterdam ligt dit provinciale monument met een totale lengte van 126 kilometer. 

Dit wonder van menselijke hand is al 800 jaar oud en verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt de bezoekers van Westfriesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden. Een groot deel van dijk vormt nog altijd de grens tussen land en water, elders loopt de dijk dwars door het land tussen polders en droogmakerijen als een monument voor eeuwen van strijd tegen het water

De dijk omarmt een rijke cultuurhistorie en is podium voor vele culturele verassingen. Maak kennis met één van de markante verschijnselen uit de geschiedenis van Westfriesland; de dwangburchten uit de 13e eeuw. De Hollandse Graaf Floris V liet deze dwangburchten bouwen om het Westfriese land aan zich te onderwerpen. Breng een bezoek aan het gerenoveerde Kasteel Radboud in Medemblik of bekijk vanaf de dijk de reconstructie van Kasteel Nuwendoorn in Eenigenburg.

Westfriesland is een prachtige plek om te recreëren in de vrije natuur. Voor wie van wandelen en fietsen houdt zijn er vele tochten over en rondom de dijk. Het aantal natuurgebieden in deze regio breidt zich uit en er worden voortdurend nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Een dagje ontspannen op het water? Geniet dan zeilend of in een miespelkuit (Westfries voor fluisterboot) van al het moois dat Westfriesland te bieden heeft.

Geschiedenis

Noord-Holland heeft een rijke geschiedenis. De eeuwige strijd tegen het water speelt hier onder andere een belangrijke rol in. Dit heeft voor veel historische gebeurtenissen gezorgd, zoals de watersnoodramp in Waterland in 1916, de drooglegging van het Haarlemmermeer en het aanleggen van de Afsluitdijk.

Ook de Russisch-Engelse invasie en de Tweede Wereldoorlog hebben hun sporen in Noord-Holland achtergelaten. Lees op Oneindig Noord-Holland de verborgen verhalen over de geschiedenis van Noord-Holland.

De havensteden in West-Friesland speelden een grote rol in de geschiedenis van de(inter)nationale handelsvaart van Noord-Holland. In september 2010 werd in het West-Fries Archief het oudste aandeel van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gevonden. Het was in 1606 uitgegeven door de VOC-kamer in Enkhuizen.

West-Friesland stak ver uit in de Zuiderzee. Door zijn gunstige ligging kon het zich richten op de overzeese handel. Medemblik, Hoorn en Enkhuizen ontwikkelden zich al snel tot internationale havensteden. Dat gebeurde al ver voor de oprichting van de VOC. Al in 1310 werd een Medemblikker gesignaleerd in Engelse wateren. In 1427 haalden vier Hoornse schepen zout uit de Franse Baai van Bourgneuf. In het West-Friese Blokker, nabij Hoorn, gaven de Beatles op 6 juni 1964 hun enige optreden in Nederland.

In veilinghal ‘Op hoop van zegen’, waar normaal groenten en fruit werden geveild. Een onverwachte plek. Reguliere concertzalen wilden de Beatles, steevast ‘De Duivels’ bijgenaamd, niet hebben. En ook al duurden hun twee concerten niet langer dan 25 minuten, het spektakel bezit voor altijd een magische glans in de geschiedenis van West-Friesland.

Golfen

In de directe omgeving van Villavakantiepark IJsselhof vindt u 3 hele mooie 18-holes golfbanen. In Wervershoof, Westwoud en Winkel kunt u naar hartenlust golfen.

Wilt u liever met de kinderen midgetgolven, dan kunt u terecht in Onderdijk bij Wat Aars.
(hier kunt u ook terecht voor biljartgolf, curling en poolball (combi van pool en voetbal op een veld van 8x4 meter)

De Golfbaan in Westwoud wordt gezien als de mooiste golfbaan boven het Noordzeekanaal met een zeer uitdagend karakter.

De Golfbaan in Winkel heeft 2 bijzondere holes. Een Tulpen hole en de Westfriese Omringdijk hole.

De Golfbaan in Wervershoof biedt diverse arrangementen waarmee heerlijk ontspannen een kennis met de golfsport kan worden gemaakt.

Klimpark

Klimpark Streekbos is gelegen in het gelijknamige recreatiegebied Streekbos nabij Enkhuizen. Het klimpark bevat meer dan 400 meter aan hindernissen verdeeld over verschillende hoogtes van 4 tot 12 meter hoogte en heeft 2 ziplines. Naast klimmen bieden wij ook verschillende andere activiteiten aan, waaronder klootschieten en midgetgolf

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, bieden wij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! In ons ecologische klimpark klim je veilig tussen de bomen en ga je uitdagende hindernissen aan. Een natuurbeleving op en top.

Welke uitdaging ga jij aan?

Ben jij een ontdekkingsreiziger, een avonturier, een hoogvlieger of een waaghals? Test je klimkunsten op één van de vier spectaculaire klimparcours. Ze variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Klim naar 4 of zelfs 11 meter hoogte. Verleg je grenzen en beleef een waanzinnig avontuur bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel!

Sprookjeswonderland | Beleef de betovering!

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Kijk gerust eens rond op onze website en ontdek wat wij te bieden hebben. Overtuig jezelf en kom ook langs en 'Beleef de Betovering!'.

Bezoek de website

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een uniek park vol verrassingen. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, overal zie je een ander tafereel. Kabouter Dorus&; speelt op een fluit voor de paddenstoelen, ze dansen van plezier. De bakker rolt zijnn deeg en dokter Struikelbaard houdt juist spreekuur. De kabouters storen zich niet aan bezoek, integendeel, ieder zingt een vrolijk lied.

Natuurlijk zijn er ook bekende klassieke sprookjes, zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje, de Reus en Klein Duimpje, de Wolf en de Zeven Geitjes en nog vele andere.
De 'Vliegende Heks' vliegt door de kaboutergrot en de Baron van Münchhausen bespiedt de vijand vanuit de lucht. Even verderop speelt het 'Oetang Orkest' altijd een vrolijk deuntje.

Het park is geopend vanaf begin april t/m eind oktober en heeft een winteropenstelling.

stoommachinemuseum (content)

Stoommachinemuseum

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik is dé plaats om te ontdekken wat water en vuur teweeg kunnen brengen! Kom langs en ontdek hoe James Watt’s werelduitvinding werkt.

Dinsdag t/m zondag open van 10 uur tot 17 uur. Kijk op de evenementenkalender voor de evenementen en extra activiteiten.

Tijdens de schoolvakanties is het museum zeven dagen per week open én onder stoom.

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen.

Funfestijn (content)

Indoorspeeltuin Funfestijn

De binnenspeeltuin (in Medemblik) is circa 1000 m2 en heeft het spannende thema Piraten schateiland. De piraatjes en het schateiland vind je overal terug. Er zijn spannende speeltoestellen voor de stoere grote kinderen en een coole speelplaats met ballenbak voor de kleintjes.

De buitenspeeltuin is circa 400 m2. De (groot)ouders of begeleiders kunnen plaatsnemen op het terras. De avontuurlijke speeltuin van natuurlijke materialen heeft een spannend circuit en een echte boomhut. Voor de stoere kleintjes is er een uitdagend parcours met glijbaan en speelhuis.

Ook aan de (groot)ouders of begeleiders is gedacht! In de sfeervolle zitruimte is gratis Wifi en er zijn glossy’s en kranten. Daarnaast kunt u genieten van goede kwaliteitsproducten en heerlijke koffie.

Meer informatie vindt u op: http://www.funfestijn.nl/

Bataviastad (content)

Bataviastad Outlet Shopping Lelystad

Batavia Stad outlet shopping is dé plek voor de prijsbewuste merkkoper: Verliefd op de merken, verleid door de prijzen. In Batavia Stad vind je een groot aanbod van nationale en internationale topmerken op het gebied van dames-, heren- en kinderkleding. Maar ook voor schoenen, serviesgoed, cadeauartikelen, juwelen en beautyproducten kun je je helemaal laten gaan.

Altijd 30% tot 70% korting
In Batavia Stad outlet shopping krijg je altijd 30 tot 70% korting! Elke winkel heeft bovendien de 'The best offer' die extra aantrekkelijk is. Met meer dan 60 winkels waar fabrikanten van internationale topmerken hun voorlaatste collecties en artikelen uit overproducties aanbieden, wordt de kans van slagen wel erg groot. Het hele jaar door,
7 dagen per week. En tussen het winkelen door kun je natuurlijk even tot rust komen met een hapje of drankje bij één van onze horecagelegenheden.

Batavia Stad outlet shopping is 363 dagen per jaar geopend, 7 dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur.
Afwijkende openingstijden op enkele feestdagen.

Let op! Honden zijn niet toegestaan in Batavia Stad.
Je kunt gebruik maken van de gratis hondenkennel.

http://www.bataviastad.nl

Animatieprogramma Pasen - Detail

Animatieprogramma Pasen

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Hemelvaart - Detail

Animatieprogramma Hemelvaart

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Pinksteren - Detail

Animatieprogramma Pinksteren

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld in de Speelboerderij.

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!

Animatieprogramma Meivakantie - Detail

Animatieprogramma Meivakantie

Hallo Allemaal!
 
Ga lekker genieten van deze welverdiende vakantie!
Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten.
Voor alle activiteiten geldt, tenzij anders aangegeven,
dat er wordt verzameld bij De Schatkist (tegenover het zwembad)

Lees maar snel verder wat er allemaal te doen is deze vakantie.
Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt er altijd een vervangende activiteit georganiseerd!

Download het recreatieprogramma 

Verder wensen wij jullie een hele fijne vakantie en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten.
 
Groetjes Het Recreatieteam!