Ponyvakantie

Villavakantiepark IJsselhof

  • In Andijk (NH) aan het IJsselmeer
  • Nabij Hoorn, Enkhuizen en Medemblik
  • Kindvriendelijke vakantiehuizen
  • Pony's geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Vier uw Ponyvakantie bij Villavakantiepark IJsselhof te Andijk, Noord-Holland. Voor veel kinderen is een pony vakantie een droom! Paarden borstelen en knuffelen, en natuurlijk het allerleukste: het rijden op een pony. Geweldig! Natuurlijk gaan ze niet alleen op pad, het rijden en ook het verzorgen gebeurd onder begeleiding. Niet alleen veilig ook leren ze heel veel over de pony’s en de verzorging. Kortom, kunnen uw kinderen geen genoeg krijgen van pony’s, reserveer dan bij Villavakantiepark IJsselhof.

Bekijk de vakantievilla's

Ponyranch IJsselhof

Ponyranch IJsselhof heeft pony's geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen dagelijks pony rijden over het vakantiepark. Een ritje duurt 20 a 25 minuten. 

Naast een ritje op het park is er de mogelijkheid om een buitenrit te maken, vanaf 12 jaar en enige ervaring is vereist en is voor volwassenen ook zeer geschikt. Het is ook mogelijk om een priveles van een half uur te bespreken.

Nieuw Nieuw Nieuw: Hoefijzer pimpen vanaf 09.30 op iedere maandag en vrijdag zodat je een leuk aandenken mee naar huis kan nemen.

Wandeltochten zijn er dagelijks vanaf 10.00 tot 12.00 uur. 
6 euro per kind voor een mooie wandeling over het park, goede schoenen aan en de ouders lopen mee bij de kleinere kindjes.

Van te voren dient er gereserveerd te worden. Dit kan bij de beheerster van de ponyranch zelf indien aanwezig. De beheerster is telefonisch te bereiken op 06-27656260.

De ponyranch bevindt zich schuin tegen over het zwembad.
Er wordt niet pony gereden tijdens slechte weersomstandigheden.

De kudde stelt zich voor

Op de ponyranch loopt een gezellig kudde met pony’s. Elke pony heeft haar eigen verhaal. We stellen graag een aantal pony's aan u voor:

In April 2020 zijn Donna en Gitta geboren, twee prachtige lieve & aanhankelijke veulens. Komt u ze bewonderen.

Big Mackie is een Shetlandpony en hier bij ons de kleinste, maar onderschat hem niet, want hij weet wat hij wil! Hij is heel leuk voor de allerkleinste: lekker knuffelen en poetsen en zij kunnen ook nog op hem rijden. Seala en Big Mackie zijn echte maatjes.

Tessa is het jongste paardje hier: ze is gek op knuffelen en heel nieuwsgierig! Zij is een Kruising Tinker van 6 jaar oud. Tessa is pas sinds 1 jaar onder het zadel. Zij is voor haar leeftijd erg lief en betrouwbaar.

Maikel is geadopteerd. Hij is een lieve en bonte shetlander. Hij kan zelfs voor de kar lopen!

Tim is een echte Stoere Tinker afkomstig uit Ierland. Tinker worden ook wel zigeunerpaarden genoemd. Hij heeft een wit en een zwart oor wat extra geluk brengt. Hij is 8 jaar oud en 1m 42m hoog, maar toont echt veel groter door zijn postuur en sokken, maar ook de allerkleinste kunnen erop! 
Tim en Tessa zijn echte maatjes.

Voor de allerkleintste: de kleine shetlanders BigMackie (tot 15 kilo), Rowan (tot 20 kilo), Maikel (tot 30 kilo).
De grote sheltlanders zijn Kenny & Presto (tot 40 kilo). De grotere pony's zijn geschikt voor alle kinderen en volwassen tot maximaal 85 kilo.

Zoals je kunt lezen is er voor iedereen, groot en klein, een pony om op te rijden.

Boek nu uw vakantie en kom pony rijden!

Van alles te doen

Aanbiedingen