Ponyvakantie

Villavakantiepark IJsselhof

  • In Andijk (NH) aan het IJsselmeer
  • Nabij Hoorn, Enkhuizen en Medemblik
  • Kindvriendelijke vakantiehuizen
  • Pony's geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Vier uw ponyvakantie bij Villavakantiepark IJsselhof te Andijk, Noord-Holland. Voor veel kinderen is een pony vakantie een droom! Paarden borstelen en knuffelen en natuurlijk het allerleukste: het rijden op een pony. Geweldig! Natuurlijk gaan de kinderen niet alleen op pad, het rijden en ook het verzorgen gebeurd onder begeleiding. Niet alleen veilig, ook leren de kinderen heel veel over de pony’s en de verzorging. Kortom, kunnen de kinderen geen genoeg krijgen van pony’s? Reserveer dan bij Villavakantiepark IJsselhof.

Bekijk de vakantievilla's

Ponyranch IJsselhof

Ponyranch IJsselhof heeft pony's geschikt voor kinderen van alle leeftijden. 
Kinderen kunnen dagelijks ponyrijden over het vakantiepark. Een ritje van 20 á 25 minuten kost € 8,-. 

Naast een ritje op het park is er de mogelijkheid om een privéles van een half uur te bespreken*. Ook voor volwassenen tot 75kg is dit zeer geschikt. De kosten hiervan graag navragen bij de beheerster. Priveles nu met actie: gratis gebruik van de Anky Freerider.

Onze ponyranch biedt ook de gelegenheid om op openingsdagen hoefijzers te pimpen en om te leren paardrijden in de vrije zit op een Anky Freerider. De kosten hiervan zijn € 4,- per keer. 

Bij drukte hebben de stapritjes met kinderen voorrang op de privélessen. Reserveren kan bij de ponyranch zelf, indien de beheerster aanwezig is. De beheerster is telefonisch te bereiken op 06-27656260.

De ponyranch bevindt zich schuin tegen over het zwembad.
* Er wordt niet pony gereden tijdens slechte weersomstandigheden, bij hitte gaan privé ritten niet door.

De kudde stelt zich voor

Op de ponyranch loopt een gezellig kudde met pony’s. Elke pony heeft een eigen verhaal. We stellen graag een aantal pony's aan u voor:

Big Mackie is een Shetlandpony en bij ons de kleinste. Maar onderschat hem niet, want hij weet wat hij wilt! Hij is heel leuk voor de allerkleinste: lekker knuffelen en poetsen en de kinderen kunnen ook nog op hem rijden. Seala en Big Mackie zijn echte maatjes.

Tessa is het jongste paardje hier: ze is gek op knuffelen en heel nieuwsgierig! Ze is een Kruising Tinker van 6 jaar oud. Tessa is pas sinds 1 jaar onder het zadel. Ze is voor haar leeftijd erg lief en betrouwbaar.

Maikel is geadopteerd. Hij is een lieve en bonte Shetlander. Hij kan zelfs voor de kar lopen!

Tim is een echte stoere Tinker afkomstig uit Ierland. Tinkers worden ook wel zigeunerpaarden genoemd. Hij is 8 jaar oud en 1.42m hoog, maar toont echt veel groter door zijn postuur en sokken, maar ook de allerkleinste kunnen erop! 
Tim en Tessa zijn echte maatjes.

Voor de allerkleinste: de kleine Shetlanders BigMackie (tot 15 kilo), Rowan (tot 20 kilo), Maikel (tot 30 kilo).
De grote shetlanders zijn Kenny & Presto (tot 40 kilo). De grotere pony's zijn geschikt voor alle kinderen en volwassen tot maximaal 85 kilo.

Er is dus voor iedereen, groot of klein, een pony om op te rijden. Boek nu uw vakantie en beleef het op de ponyranch! 

Aanbiedingen