Breng uw vakantie door op een vakantiepark op slechts 5 kilometer van het centrum van Enkhuizen en geniet van deze mooie VOC-stad. Enkhuizen bevindt zich in Westfriesland aan het IJsselmeer. In de stad vindt u veel historie en bezienswaardigheden. Dankzij de ligging aan het IJsselmeer zijn er ook veel mogelijkheden tot recreatie aan het water. Enkhuizen is bomvol met leuke dingen om te doen voor jong en oud en is daarom een fantastische vakantiebestemming in Nederland.

Boek nu uw vakantievilla

Ontdek de bezienswaardigheden in Enkhuizen

Het bekendste museum in Enkhuizen is het Zuiderzeemuseum en dit museum mag u dan ook niet missen tijdens uw vakantie in Enkhuizen. Het museum brengt de verhalen van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonde tot leven. U vindt hier een nagebouwd dorp met ambachtslieden waardoor u zich volledig kunt onderdompelen in de tijden van vroeger.

Een ander leuk museum in Enkhuizen is het Flessenscheepjes Museum. Hier vindt u, zoals de naam al zegt, een grote verzameling flessenscheepjes. Er is ook regelmatig een flessenscheepjesbouwer aan het werk zodat u kunt zien hoe de scheepjes in de fles geplaatst worden.

Voor kinderen is Sprookjeswonderland een fantastische plek om te bezoeken tijdens uw vakantie in Enkhuizen. Wandel door het sprookjesbos, stap in een van de leuke attracties of woon een voorstelling bij in het theater.

Bezoek tijdens uw vakantie ook de binnenstad van Enkhuizen. Hier kunt u een heerlijk wandeling maken waarbij u bijvoorbeeld langs de Zuiderkerk komt. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de Waag waar u nog het oude weegmechanisme vindt. Ook de haven is leuk om te bezoeken. Hier vindt u veel geschiedenis uit de 16e eeuw.

Geniet ook van het water tijdens uw verblijf in Enkhuizen. Zo kunt u een rondvaart maken door de stad over de grachten en kanalen. Tevens is het IJsselmeer dichtbij. Hier kunt u watersporten of een boottocht maken. Stap bijvoorbeeld op het museumschip De Friesland voor een tochtje naar Medemblik.

Huur een vakantiehuis in de buurt van Enkhuizen

Bij Villavakantiepark IJsselhof huurt u een vakantiehuis in de buurt van Enkhuizen. Maak u keuze uit verschillende type woningen. Zo kunt u kiezen voor een vrijstaande villa met Finse sauna of voor een gelijkvloerse villa aan het water met eigen terras vlonder. Voor iedere wens is een aansluitende woning te vinden op het park.

Boek hier uw verblijf