Slechts 5 km van centrum Enkhuizen

Slechts 5 km van centrum Enkhuizen

U kunt vanaf het vakantiepark de dijk volgen, die u lijdt naar het eeuwenoude centrum van VOC stadje Enkhuizen. De Haringstad Enkhuizen is dankzij de historie van de Gouden Eeuw, de vele watersportmogelijkheden en landelijke top attracties een toeristische trekpleister.

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Enkhuizen

Attracties

Enkhuizen ademt historie en betovering, tijdens je bezoek aan dit stadje zijn dit onze bezoek tips:

Het Zuiderzeemuseum koppelt een buitenmuseum met een binnenmuseum. Het buitenmuseum is als ware een compleet dorp aan de Zuiderzee. Bewonder de ambachtslieden en speel historische kinderspelletjes. Het binnenmuseum vormt daarnaast de schatkamer van de Zuiderzee, met wisselende tentoonstellingen.

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Met een diversiteit aan leuke attracties komen alle sprookjes tot leven in Enkhuizen en 'Beleef de Betovering!'.

De thuishaven van de Friesland is in Enkhuizen. Het museumschip De Friesland brengt je over het IJsselmeer van Enkhuizen naar Medemblik, of andersom. Het is een monumentaal museumschip uit 1956.

In de Drommedaris in Enkhuizen bevindt zich een heus filmhuis: Cinema Enkhuizen. Naast films zijn er ook optredens van kleinkunstartiesten en cabaretières te zien.

Restaurants

Bij alle restaurants in Enkhuizen staat de gastvrijheid voorop. Er is voor elk wat wils in Enkhuizen. Restaurants, vaak in historische panden, met de focus op een authentieke sfeer, ambachtelijke gerechten en de toepassing van verantwoord gemaakte producten uit de streek. Dit zijn onze tips:

Meer informatie over de stad Enkhuizen vind je op Enkhuizenboeit.nl.

Omgeving Westfriesland

Aanbiedingen