Dichtbij de historische binnenstad van  Enkhuizen

Dichtbij de historische binnenstad van  Enkhuizen

Vanaf ons vakantiepark is bovenop de Omringdijk een pad te volgen, dat u leidt naar het eeuwenoude centrum van VOC stad Enkhuizen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Slenter langs de vele monumenten, breng een bezoek aan het Zuiderzeemuseum of Sprookjeswonderland of wandel over de vestingwal. Gelegen aan het IJsselmeer biedt Enkhuizen mogelijkheden voor watersporters. Vanaf de Oude Gracht kunt u de monumentale binnenstad vanaf het water bewonderen. 

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Enkhuizen

Attracties

Enkhuizen ademt historie en betovering, tijdens een bezoek aan deze vestingstad zijn dit onze tips:

Het Zuiderzeemuseum bevat een buitenmuseum en een binnenmuseum. Met meer dan 140 authentieke, historische gebouwen vormt het buitenmuseum een compleet dorp aan de Zuiderzee. Bewonder de ambachtslieden en speel historische kinderspelletjes. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee: hier worden verschillende collecties gepresenteerd met een moderne insteek. Ieder jaar wordt een nieuw thema van het leven rondom de Zuiderzee rond het jaar 1900 belicht.

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Met een diversiteit aan leuke attracties komen alle sprookjes tot leven in Enkhuizen en 'Beleef de Betovering!'.

De thuishaven van MS 'Friesland' is in Enkhuizen. Het varend monument verzorgt de tocht over het IJsselmeer van Enkhuizen naar Medemblik. In Medemblik is aansluiting op de stoomtram richting Hoorn. 

In Cultureel Centrum Drommedaris in Enkhuizen biedt onderdak aan Cinema Enkhuizen. Naast films zijn er ook optredens van kleinkunstartiesten en cabaretières te zien. Kijk voor de actuele informatie op: www.drom.nl.

Horeca

Een hapje of een drankje nuttig je bij één van de vele restaurants in Enkhuizen. Gastvrijheid staat voorop. Vis, vlees of vegetarisch? Voor iedereen is een gezellige plek te vinden. Op unieke locaties in veelal historische panden wordt een ambachtelijk menu geserveerd waarbij veelal gebruik gemaakt wordt van streekproducten. 

Voor meer informatie over de stad en een uitgebreid overzicht van de horecagelegenheden: VisitEnkhuizen.nl.

Omgeving Westfriesland

Aanbiedingen