Hoorn

Hoorn

Herleef de Gouden Eeuw een tijd van handel, ontdekking en rijkdom, waarin de historisch stad Hoorn een belangrijke positie in nam voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Door de vernieuwe provinciale weg N307 is Hoorn vanaf Vakantiepark IJsselhof uitstekend en snel te bereiken voor een dagje historie, cultuur en culinaire hoogtepunten.

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Hoorn

Attracties

Hoorn ademt de historie van de Gouden Eeuw, tijdens je bezoek aan dit stadje zijn dit onze bezoek tips:

Het museum van de Gouden Eeuw is het Westfriesmuseum in Hoorn. Met mooie collecties en exposities krijg je een goed beeld van de Gouden Eeuw.

Op het Oostereiland tussen de havens van Hoorn is het Museum van de 20ste eeuw gevestigd. Door de wisselende collecties en vaste exposities uit de 20ste eeuw, is een bezoek aan het museum altijd een leuke ervaring.

Je tijdreis begint op het station van Hoorn, waar je met de museumstoomtram richting Medemblik kunt rijden over de spoorlijn uit 1887. Ook is op het museumterrein in Hoorn voldoende te beleven. 

De beste films op de meest unieke locatie, zo omschrijf je Cinema Oostereiland. Na de film nog een hapje eten ook dit kan op het Oostereiland.

Restaurants

Bij alle restaurants in Hoorn staat de gastvrijheid voorop. Er is voor elk wat wils in Hoorn. Restaurants, vaak in historische panden, met de focus op een authentieke sfeer, ambachtelijke gerechten en de toepassing van verantwoord gemaakte producten uit de streek. Dit zijn onze tips:

Meer informatie over de stad Hoorn vind je op visithoorn.nl.

Omgeving Westfriesland