Op pad in Hoorn

Op pad in Hoorn

Ontdek de rijke historie van Hoorn. In de tijd van handel in de Gouden Eeuw nam Hoorn een belangrijke positie in voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Hoorn is een knusse stad met een monumentaal centrum gelegen aan het Markermeer.  Met haar pittoreske havens en traditionele architectuur is Hoorn zeker een bezoek waard.

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Hoorn

Attracties

Hoorn ademt de historie van de Gouden Eeuw, tijdens je bezoek aan dit stadje zijn dit onze bezoek tips:

De trots van Hoorn in het indrukwekkende 17e Eeuws pand waarin ooit het Statencollege zich bevond, vertelt de geschiedenis van de stad en van Westfriesland. De virtual reality wandeling laat zien hoe men leefde in Hoorn in de Gouden Eeuw. Het museum ligt bovendien centraal aan het historische Roode Plein met het omstreden standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.

Een nostaligisch museum op het Oostereiland tussen de havens van Hoorn.  Het museum in het voormalig gevangeniscomplex toont interieurs en voorwerpen uit de periode tussen 1900 en 1980. Een feest van herkenning!

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887.
Vandaag de dag, is het nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Verder reizen naar Enkhuizen is mogelijk. 
Het stoomtramstation in Medemblik ligt vlakbij de steiger voor de boot naar Enkhuizen.

Filmliefhebbers kunnen op de meest unieke locatie (namelijk het voormalig gevangeniscomplex) de beste films komen kijken..  Brasserie Oostereiland biedt voor of na de film de mogelijkheid voor een hapje, drankje of uitgebreide lunch of diner. 

Horeca

Het zal niemand verbazen dat de haven en het centrum van Hoorn gevuld is met gezellige horecagelegenheden.Diverse horeca zijn gevestigd in monumentale panden. Veelal wordt er gekookt met streekproducten.

Meer informatie over de stad Hoorn en een uitgebreide lijst van de horecagelegenheden zijn te vinden op visithoorn.nl.

Omgeving Westfriesland

Aanbiedingen