Slechts 5 km van centrum Medemblik

Slechts 5 km van centrum Medemblik

Vakantiepark IJsselhof ligt in het dorpje Andijk, aan het IJsselmeer. U kunt vanaf het vakantiepark de dijk volgen, die u lijdt naar het eeuwenoude centrum van Medemblik. Medemblik heeft naast het watersportcentrum veel bezienswaardigheden, zoals kasteel Radboud, het Nederlands stoommachinemuseum, het Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij, meelmolen de Herder en de museumstoomtram.

Bekijk de vakantiehuizen

Medemblik

Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Historische schepen van de bruine vloot en mooie jachten, leggen aan in de havens van de prachtige binnenstad van Medemblik. Zittend op een van de terrasjes kun je al die drukte op het water van achter een lekker drankje bekijken. Of maak een onvergetelijke tocht door de gouden driehoek Medemblik-Hoorn-Enkhuizen, met de Museumstoomtram en varend met de boot "De Friesland".

De rustzoeker stapt op de fiets en maakt een tocht over dijkjes, door oude lintdorpen en langs stolpboerderijen. Over de dijk van Medemblik naar Andijk, ligt een fietspad. Fietsend kijk je uit over het eindeloze IJsselmeer en alle eilandjes van natuurgebied de Vooroever. De Vooroever is een vogelrijk gebied met oa lepelaars, tureluurs, grote zilverreigers, en kuifeenden. Medemblik en Andijk staan ook bekend om hun watersportmogelijkheden. De vele strandjes, havens en gezellige paviljoens bieden voor elk wat wils.

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Medemblik

Attracties

Medemblik is meer dan water, en dat bewijst de stad met het groot aantal musea en bezienswaardigheden die er te vinden zijn, tijdens je bezoek aan dit stadje zijn dit onze bezoek tips:

Herleef vervlogen tijden in het Kasteel Radboud. Bezoek het museum of kom langs voor één van de vele speciale wisselende activiteiten.

Stoom, stoom en nog eens stoom staat je te wachten als je het Nederlands Stoommachine museum bezoekt in Medemblik. Het Nederlands Stoommachinemuseum houdt de geschiedenis van zowel het stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” alsmede de ontwikkeling en betekenis van stoommachines levend.

In Medemblik stap je over van de tram naar het schip, of anders om. Reis door de tijd, tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Loop je door het historisch centrum van Medemblik dan komt je de geur van het Bakkerijmuseum je al tegemoet. Bakkers demonstreren en kinderen kunnen er workshops volgen en hun eigen creaties lekker opeten achteraf.

Restaurants

Bij alle restaurants in Medemblik staat de gastvrijheid voorop. Er is voor elk wat wils in Medemblik. Restaurants, vaak in historische panden, met de focus op een authentieke sfeer, ambachtelijke gerechten en de toepassing van verantwoord gemaakte producten uit de streek. Dit zijn onze tips:

Meer informatie over de stad Medemblik vind je op de website: visitmedemblik.nl.

Omgeving Westfriesland

Aanbiedingen