Medemblik, rijk aan verhalen

Medemblik, rijk aan verhalen

Verleden en heden zijn onlosmakend met elkaar verbonden in Medemblik. De Westfriese Omringdijk leidt vanaf het vakantiepark naar het centrum van Medemblik, de oudste stad van de regio Westfriesland. Een kleine stad met grootse sfeer! Medemblik is een paradijs voor de watersportliefhebber én cultuursnuivers.

Bekijk de vakantiehuizen

Medemblik

Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Historische schepen van de bruine vloot en mooie jachten leggen aan in de havens van de prachtige binnenstad.  Kasteel Radboud, het Nederlands Stoommachinemuseum of Bakkerijmuseum "D'Oude Bakkerij" zijn een mooie aansluiting op een geweldige dag in Medemblik. 

De gemeente Medemblik kent meerdere pittoreske dorpen. Deze dorpen zijn op verschillende manieren te bezoeken. Maak een mooie wandeling of stap op de fiets voor een mooie tocht langs landelijke dorpen.

Fietsend over de Westfriese Omringdijk kijk je uit over het eindeloze IJsselmeer en alle eilandjes van natuurgebied de Vooroever.

De Vooroever is een vogelrijk gebied met oa lepelaars, tureluurs, grote zilverreigers, en kuifeenden. 

Bekijk de vakantiehuizen

Tips voor je bezoek aan Medemblik

Attracties

Medemblik is meer dan water, en dat bewijst de stad met het groot aantal musea en bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Dit zijn onze bezoek tips:

Herleef vervlogen tijden in het Kasteel Radboud. Deze burcht werd in 13e eeuw gebouwd in opdracht van Graaf Floris V. Er is een audiotour en een speurtocht. Bekijk vooraf de agenda voor alle activiteiten..

Kracht! Van water en vuur! Nergens anders zijn er zoveel werkende stoommachines bij elkaar gebracht. Het museum is bovendien gevestigd in het (werkende) stoomgemaal  “Vier Noorder Koggen”. Op stoomdagen worden de het vuur onder de ketels hoog opgestookt om de machines te laten werken. Diverse keren per jaar zijn er demonstraties met de oorspronkelijke pompinstallatie van het gemaal.

Tussen de Zuiderzeesteden Medemblik en Hoorn rijdt de stoomtram langs dorpen en velden. Een avontuurlijke reis door een andere tijd! Op het historische station van Hoorn is ook genoeg te zien en zijn vrijwilligers bezig met het restaureren van oude treinstellen of wordt er gewerkt aan het onderhoud van de locomotieven.

Het lekkerste museum van Nederland vind u in het historisch centrum van Medemblik! De sfeer van vroeger met de geur van koek. Tijdens de vakanties worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. 

Horeca

De restaurants in Medemblik liggen op prachtige locaties. Schuif aan en laat je verrassen door culinaire lekkernijen en de gastvrije ambiance.

Meer informatie over de stad Medemblik en alle horeca vind je op de website: visitmedemblik.nl.

Omgeving Westfriesland

Aanbiedingen