Visbestand IJsselhof

IJsselhof heeft een rijk karperbestand. In de binnenwateren rondom de vakantievilla's zwemmen oa Schubkarpers, Spiegelkarpers, Rijenkarpers, Kruiskroeskarpers en Witvis.

In de tussensloot bij de Medemblik villas zwemmen oa veel kleine karpers en witvis. In de grote sloot voor de Hoorn villas zetten we de grotere karpers uit.

Boek uw Visvakantie

Hoog bezet karperslootje

Nieuw: een hoogbezet karperslootje met 2 vissteigers. Hier hebben we afgelopen Maart 100 mooie rijenkarpers van 1.5 kilo uitgezet, En 20 karpers van 5 kilo. Vraagt u bij de receptie hoe u daar kunt vissen.

Bij het hoogbezet karperslootje mag alleen gevoerd worden met Carp Pro Plus pellets. De vissen dienen met een schepnet uit het water te worden gehaald, op een natte onthaakmat onthaakt en daarna direct teruggezet. Haakjes mogen geen weerhaak hebben en de wondjes moeten na het onthaken schoongemaakt worden met Carp Care Wound Seal. De Carp producten kunt u verkrijgen bij de receptie, zie onderaan deze pagina.

Visuitzet IJsselhof

In Januari 2021 hebben we 600 karpers uitgezet, ter verrijking van het visbestand. (zie foto). In Maart 2022 hebben we 150 karpers van 5 kilo uitgezet. In Maart 2023 hebben we 300 blankvoorns, 300 kleine kruiskroeskarpers en 70 karpers uitgezet.

In het voorjaar van 2024 gaan we oa 2 excusieve Japanse koikarpers uitzetten.

Voor het visplezier van alle gasten, vragen wij u de vissen weer terug te zetten in het water.

Selecteer uw Visvilla

Carpcare Mark Breedveld

Carpcare Mark Breedveld

Carpcare Mark Breedveld

Sinds 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met karperspecialist Mark Breedveld van Carpcare. (zie foto)

Zie hieronder de vistips van Mark en de Carpcare producten.

Samen met Mark werken hard aan een nog betere visbeleving. 

Vistips IJsselhof

Vistips voor karpervissen op IJsselhof: Gooi op een paar plekken, in de diepere kanten, wat kleine handjes Carp Pro Plus pellets lokvoer en ga daar met je dobber/pen bovenop vissen. Vis zo licht mogelijk als het kan; met een kleine dobber en weinig loodhagel. Gebruik een 6mm Carp Pro Plus pellet als aas, bevestig deze met een elastiek-baitband aan het haakje maat 8 (zie foto). Deze pellets en elastiekjes zijn verkrijgbaar bij de receptie en te bestellen bij uw boeking. We voeren zelf ook met deze pellets, zodat de karpers hier goed op azen.

Wanneer je met vast lood vist, gebruik dan 30 a 50 gram lood en een 25cm lange onderlijn, ivm onze zachte Westfriese bodem. Wanneer u zwaarder wilt vissen adviseren wij een helicopter systeem, waarbij het aas altijd boven op de grond ligt. Extra tip voor vastlood vissen: gebruik een toplood, tbv lijn over de bodem. 

Hou zelf 2 a 3 meter afstand tot de kant, zodat de karpers minder worden verstoord.

Veel gestelde vragen over het vissen bij Villavakantiepark IJsselhof

Mag ik ‘s nachts vissen?

Ja, u mag 's nachts vissen zolang u zich houdt aan de rusttijden van het park, die lopen van 23:00 uur 's avonds tot 07:00 uur 's ochtends, en geen overlast veroorzaakt.

Mag ik de gevangen vis opeten?

Nee, hierop staat een boete van 50 euro.

Met hoeveel hengels mag ik vissen?

U mag met maximaal twee hengels per persoon vissen.

Hebben jullie dobbers en method feeder sets?

Ja het park heeft dobber en method feeder sets te koop bij de receptie, deze zijn speciaal gemaakt voor onze bodem en onze vissen. 

Met welke vishaken mag ik vissen?

Bij voorkeur vissen met weerhaakloze haken.

Welk aas kan ik het beste gebruiken?

Voor pen/dobber vissen kunt u onze 6mm voer-pellets ook zeer goed gebruiken als aas. U bevestigt deze met een elastiekje onderaan uw haak. Beide zijn verkrijgbaar bij de receptie. Of bij uw boeking via de website. Een stukje mais of kleine boilie kan ook. 

Is er een verbod op bepaalde aassoorten?

Nee, u mag met alle toegestane aassoorten vissen.

Let op: Het is bij de wet verboden te vissen met levende vissen en amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren.

Mag ik bijvoeren?

Ja u mag, in verband met de gezondheid van de vissen bij voorkeur het pellet-voer van het park gebruiken, ook vangt u hiermee het beste. Verkrijgbaar bij de receptie en via de website tijdens uw boeking.

Tips voor gebruik schepnet en landingsmat?

Bij aanvang van uw visvakantie dienen uw schepnet en landingsmat geheel droog te zijn, dit in verband met eventuele overdraagbare ziektes vanuit ander viswater.

Hoe kan ik het beste een foto maken van mijn vangst?

Ga bij het maken van een eventuele foto door de knieën om vallen van de vis te voorkomen. Voorkom verstikking en zet de vis na de vangst snel weer terug in het water.

Visadviezen IJsselhof

Voor de gezondheid van onze vissen adviseren wij Carp Pro Plus 6mm pellets visvoer, evenals Carp Care Wound Seal (voor het helen van wonden na visvangst), beide kunt u bij onze receptie kopen of reserveren bij uw boeking.

Bij vangst wordt het gebruik van een schepnet en onthaakmat aanbevolen.

Boek uw Visvakantie

Aanbiedingen