Visbestand IJsselhof

IJsselhof heeft een rijk karperbestand. In de binnenwateren rondom de vakantievilla's zwemmen oa Schubkarpers, Spiegelkarpers, Rijenkarpers, Kruiskroeskarpers en Witvis.

In de tussensloot bij de Medemblik villas zwemmen oa veel kleine karpers en witvis. In de grote sloot voor de Hoorn villas zetten we de grotere karpers uit.

Boek uw Visvakantie

Visuitzet IJsselhof

In Januari 2021 hebben we 600 karpers uitgezet, ter verrijking van het visbestand. (zie foto)

In April 2021 hebben we 50 karpers van 5 kilo uitgezet.

Voor het visplezier van alle gasten, vragen wij u de vissen weer terug te zetten in het water.

Selecteer uw Visvilla

Carpcare Mark Breedveld

Carpcare Mark Breedveld

Carpcare Mark Breedveld

Sinds 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met karperspecialist Mark Breedveld van Carpcare. (zie foto)

Zie hieronder de vistips van Mark en de Carpcare producten.

Samen met Mark werken hard aan een nog betere visbeleving. 

Vistips IJsselhof

Vistips voor karpervissen op IJsselhof: Gooi op een paar plekken, in de diepere kanten, wat kleine handjes Carp Pro Plus pellets lokvoer en ga daar met je dobber/pen bovenop vissen. Vis zo licht mogelijk als het kan; met een kleine dobber en weinig loodhagel. Gebruik een 6mm Carp Pro Plus pellet als aas, bevestig deze met een elastiek-baitband aan het haakje maat 8 (zie foto). Deze pellets en elastiekjes zijn verkrijgbaar bij de receptie en te bestellen bij uw boeking. We voeren zelf ook met deze pellets, zodat de karpers hier goed op azen.

Wanneer je met vast lood vist, gebruik dan 30 a 50 gram lood en een 25cm lange onderlijn, ivm onze zachte Westfriese bodem. Wanneer u zwaarder wilt vissen adviseren wij een helicopter systeem, waarbij het aas altijd boven op de grond ligt. Extra tip voor vastlood vissen: gebruik een toplood, tbv lijn over de bodem. 

Hou zelf 2 a 3 meter afstand tot de kant, zodat de karpers minder worden verstoord.

Visadviezen IJsselhof

Voor de gezondheid van onze vissen adviseren wij Carp Pro Plus 6mm pellets visvoer, evenals Carp Care Wound Seal (voor het helen van wonden na visvangst), beide kunt u bij onze receptie kopen of reserveren bij uw boeking.

Bij vangst wordt het gebruik van een schepnet en onthaakmat aanbevolen.

Boek uw Visvakantie