Villavakantiepark IJsselhof

Villavakantiepark IJsselhof

  • In Andijk (NH) aan het IJsselmeer
  • Vlakbij Hoorn, Enkhuizen en Medemblik
  • Luxe villa's met eigen vissteiger
  • Rijk karperbestand

Vakantievillas met eigen vissteiger

Heerlijk vissen in Noord-Holland vanaf de steiger van uw vakantievilla

Villavakantiepark IJsselhof ligt in Andijk aan het IJsselmeer. De binnenwateren van het park staan in verbinding met het IJsselmeer. Bijna al onze vakantievilla's hebben een eigen vissteiger.

Ook zijn er mooie visstekken en steigers achter de receptie en bij het vismeer. Zo beleeft u op Villavakantiepark IJsselhof een prachtige visvakantie, waar u in alle rust heerlijk kunt vissen.

Villatype kiezen

Vakantiehuizen van de villatypes: Hoorn-Wellness-4 ,  Hoorn-6Medemblik-Wellness-6Medemblik-14 hebben allen een eigen vissteiger. Villatype Medemblik-6 en type Medemblik-8 hebben ook vaak een vissteiger, reserveer deze met voorkeur. 

De Hoorn villa's liggen aan een breed water met een prachtig uitzicht en bieden de beste uitvalsbasis voor vissers. Bij de Medemblik villa's zwemmen veel kleine karpers. Dit villatype is ideaal voor kinderen, maar natuurlijk ook voor volwassenen. 

Selecteer uw vakantievilla

Visbestand en vis uitzetten

In de binnenwateren rondom de vakantievilla's op IJsselhof zwemmen oa Schubkarpers, Spiegelkarpers, Rijenkarpers, Kruiskroeskarpers en Graskarpers. In Januari 2021 hebben we 600 karpers uitgezet, ter verrijking van het visbestand. Nieuw: een hoogbezet karpervijvertje, meld u zich bij de receptie wanneer u daar wilt vissen. Sinds 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met karperspecialist Mark Breedveld van Carpcare. We werken hard aan een nog betere visbeleving. 

Voor het visplezier van alle gasten, vragen wij u de vissen weer terug te zetten in het water.

Vistips IJsselhof

Vistips voor karpervissen op IJsselhof: Gooi een klein handje met Carp Pro Plus pellets lokvoer in het water en ga daar met je dobber/pen bovenop vissen. Gebruik een worm, een stukje mais, of een pellet aan elastiek als aas. Wanneer je met vast lood vist, gebruik dan 30 a 50 gram lood, ivm onze zachte Westfriese bodem. Voor de gezondheid van onze vissen adviseren wij Carp Pro Plus pellets om de vissen te voeren, evenals Carp Care Wound Seal (voor het helen van wonden na visvangst), beide kunt u bij onze receptie kopen of meereserveren bij uw boeking.

Visvakantie in Andijk

Vissen in de omgeving

Ook in de omgeving van IJsselhof kunt u heerlijk vissen. Wie de rust van Andijk écht goed tot zich wil laten doordringen, installeert zich bij bij de Karperput de Dobber in Andijk. Deze karperput is het mooiste visstekkie van Andijk. Er is een aangepaste visstek voor gehandicapten, die dan ook regelmatig hier hun lijntje uitgooien.

Andijk

Geen fanatieke sportvisser maar gewoon zin om een dagje te ontstressen, weg van de dagelijkse beslommeringen? Dan is dit de plek! Veel meer dan een stukje deeg aan de haak is er niet voor nodig. Zo heeft menige hengelaar letterlijk zijn stek gevonden in Andijk. Als het niet langs of op het IJsselmeer is, dan wel aan een van de vele sloten, vaarten, putten en plassen. Meer doorgewinterde hengelsporters zijn hier op jacht naar snoek, snoekbaars, gras en schubkarper, brasem, baars en voorn. Het zwemt hier in alle maten en gewichten en niet zo weinig ook.

IJsselmeer
In de polder van Andijk is het voor vliegvissers heel geschikt om naar windes en ruisvoorns te struinen. Of ga het IJsselmeer op, waar de specialisten met kunstaas op snoekbaars en baars ‘trollen’. Bij de Vooroever / Haven van Andijk zijn er veel waad mogelijkheden voor de vliegvissers op brasem, baars, winde en blankvoorn.

Streekbos
In het streekbos is er een visplaats welke ook voor mindervaliden toegankelijk is. Door het streekbos lopen diverse vaarroutes. Er is de mogelijkheid om bootjes te huren zodat er vanuit een bootje gevist kan worden. Het IVN organiseert ook regelmatig rondleidingen, zo neemt Ton Groen regelmatig mensen mee op te vissen in het Streekbos.

Dit alles maakt dat villavakantiepark IJsselhof de ideale plaats is voor visliefhebbers in Noord Holland.

Aanbiedingen