Ontdek de regio

Beleef West-Friesland

Watersport

Watersport

Watersportparadijs

Voor liefhebbers van watersport heeft Andijk diverse mogelijkheden. Centraal gelegen aan het IJsselmeer, en de Waddenzee en Friese meren zijn binnen handbereik.

Boottochten en bootverhuur

Boottochten en bootverhuur

Verken de waterwegen

Ontdek het IJsselmeer en Markermeer met een elektrisch aangedreven fluisterboot, per kano of met een rondvaart. Mogelijkheden genoeg!

Wandelroutes

Wandelroutes

Kort en lang

Verken deze historische Noord-Hollandse regio te voet. Wandel door bossen, over dijken en door dorpen. Korte en lange routes!

Fietsroutes

Fietsroutes

Verken de natuur

Ontdek de prachtige omgeving op de fiets! Bij ons kun je terecht voor het huren van een fiets. We hebben stadsfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en kinderzitjes.

Omringdijk

Omringdijk

Wonder van menselijke hand

West-Friesland is het gebied in Noord-Holland dat volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland: de West-Friese Omringdijk.

Natuurgebieden

Natuurgebieden

Voor ieder wat wils

Ontdek de prachtige natuurgebieden in Andijk: de Vooroever en het Streekbos. Je kunt hier mooie wandelingen en fietstochten maken. Ook erg leuk voor de plant-, vogel- en dierliefhebbers. 

Restaurants

Restaurants

Culinair genieten

In de omgeving vind je diverse restaurants waar je culinair kunt genieten. Op unieke locaties, met eerlijke streekproducten.

Andijk

Andijk

Het langste dorp van Nederland

Andijk is een dorp met een rijke geschiedenis. Ontdek het dorp, geniet van het mooie uitzicht over het IJsselmeer óf ga het meer op: er zijn genoeg watersportmogelijkheden!

Enkhuizen

Enkhuizen

Landrotten en zeebonken

Wandel, fiets of vaar door Enkhuizen en kijk je ogen uit. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 361 rijksmonumenten én de meest bijzondere straatnamen. 

Medemblik

Medemblik

Rijk aan verhalen

Medemblik is de kleinste én oudste stad van West-Friesland. Medemblik heet je van harte welkom om te winkelen, wandelen en ontspannen.

Hoorn

Hoorn

Stad van de Gouden Eeuw

Ga op pad in Hoorn en ontdek de rijke geschiedenis. Hoorn is een knusse stad met een monumentaal centrum gelegen aan het Markermeer.

Citytours

Citytours

Elektrisch toeren

Medemblik biedt met de citytours een rondrit in milieuvriendelijk, elektrisch aangedreven shuttlebusjes door de historie van Medemblik. Stap in en ontdek Medemblik!

Shoppen

Shoppen

Winkelwalhalla

Shopliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Onze tip: bezoek winkelsteden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. 

Geocaching

Geocaching

Modern schatzoeken

Lukt het jou om een cache te vinden? Rondom Villavakantiepark IJsselhof zijn er genoeg schatten te vinden. Probeer ze op te sporen!

Supermarkt

Supermarkt

Voor de boodschappen

In Andijk zijn er twee supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Geen gesjouw vanuit thuis!