Vakantie dicht bij de historische binnenstad van Enkhuizen

Denk je aan een vakantie bij Enkhuizen? Dan ga je een vakantie tegemoet bij een prachtig, historische stad. Vanaf ons vakantiepark is bovenop de Omringdijk een pad te volgen, dat jou leidt naar het eeuwenoude centrum van VOC stad Enkhuizen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Slenter langs de vele monumenten, breng een bezoek aan het Zuiderzeemuseum of Sprookjeswonderland of wandel over de vestingwal.

Gelegen aan het IJsselmeer biedt Enkhuizen mogelijkheden voor watersporters. Vanaf de Oude Gracht kan je de monumentale binnenstad vanaf het water bewonderen.  

Tot snel op Villavakantiepark IJsselhof!

Bekijk het aanbod

Overnachten bij Enkhuizen

Een prachtige vakantiebestemming, dat is het ongetwijfeld. Op een korte afstand van ca. 11 km overnacht je op een premium vakantiepark in Andijk: Villavakantiepark IJsselhof. Het ligt net als Enkhuizen aan het water. 

Je hebt de keuze uit comfort vakantiehuizen en safaritenten.

Vakantiehuizen

Er zijn 2 tot 16 persoons vakantiehuizen beschikbaar. Met een grote groep op vakantie is dus zeker mogelijk bij Villavakantiepark IJsselhof.

Vakantiehuis bij Enkhuizen

Voor visliefhebbers

Diverse vakantiehuizen liggen aan viswater en zijn speciaal voor groepen/visliefhebbers. Deze vakantiehuizen hebben ook een eigen steiger.

Honden welkom

Honden zijn van harte welkom op Villavakantiepark IJsselhof. Per accommodatie zijn 2 huisdieren toegestaan.

Onze vakantiehuizen

Safaritenten

Geniet van kamperen in stijl: Safari Lodges voor een unieke vakantie-ervaring. Ruim, comfortabel en compleet.

Bekijk de Safari Lodges

Tips voor je bezoek aan Enkhuizen

Attracties

Enkhuizen ademt historie en betovering, tijdens een bezoek aan deze vestingstad zijn dit onze tips:

Het Zuiderzeemuseum bevat een buitenmuseum en een binnenmuseum. Met meer dan 140 authentieke, historische gebouwen vormt het buitenmuseum een compleet dorp aan de Zuiderzee. Bewonder de ambachtslieden en speel historische kinderspelletjes. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee: hier worden verschillende collecties gepresenteerd met een moderne insteek. Ieder jaar wordt een nieuw thema van het leven rondom de Zuiderzee rond het jaar 1900 belicht.

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Met een diversiteit aan leuke attracties komen alle sprookjes tot leven in Enkhuizen en 'Beleef de Betovering!'.

De thuishaven van MS 'Friesland' is in Enkhuizen. Het varend monument verzorgt de tocht over het IJsselmeer van Enkhuizen naar Medemblik. In Medemblik is aansluiting op de stoomtram richting Hoorn. 

In Cultureel Centrum Drommedaris in Enkhuizen biedt onderdak aan Cinema Enkhuizen. Naast films zijn er ook optredens van kleinkunstartiesten en cabaretières te zien. Kijk voor de actuele informatie op: www.drom.nl.

Horeca

Een hapje of een drankje nuttig je bij één van de vele restaurants in Enkhuizen. Gastvrijheid staat voorop. Vis, vlees of vegetarisch? Voor iedereen is een gezellige plek te vinden. Op unieke locaties in veelal historische panden wordt een ambachtelijk menu geserveerd waarbij veelal gebruik gemaakt wordt van streekproducten. 

Voor meer informatie over de stad en een uitgebreid overzicht van de horecagelegenheden: VisitEnkhuizen.nl.

Vakantie bij Enkhuizen boeken

Faciliteiten op en rondom het park

Zwembad 'De Oase'

Zwembad 'De Oase'

Waterpret

Als gast van Villavakantiepark IJsselhof kun je gratis gebruik maken van het verwarmde binnenbad 'De Oase'. Plons in het grote recreatiebad met jetstream en bubbelbank. Voor de kinderen is er een peuter- en kleuterbad.

Recreatiegebieden

Recreatiegebieden

Strandvertier

In de omgeving vind je diverse recreatiegebieden met strandjes. De ideale plek om lekker af te koelen op warme dagen. Geniet van een dagje zonnen en zwemmen!

Fietsverhuur

Fietsverhuur

Ontdek de omgeving

Ga er lekker op uit en ontdek de prachtige omgeving per fiets. Bij ons kun je terecht voor het huren van een fiets. We bieden stadsfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en kinderzitjes.

Vissen

Vissen

Gooi je hengel uit

Villavakantiepark IJsselhof is de ideale locatie voor visliefhebbers. Vis vanaf je eigen vissteiger in de binnenwateren van het IJsselmeer, in de visstekken achter de receptie of in het vismeer in de buurt.

Animatie

Animatie

Dansen, knutselen en spelen

Tijdens de schoolvakanties staat het animatieteam klaar voor alle kinderen. Met een afwisselend en uitgebreid programma kunnen de kinderen zich urenlang vermaken.

Ponyranch

Ponyranch

Ponyplezier

Ben je een ponyliefhebber? Bij ons kun je pony’s borstelen en knuffelen, én natuurlijk een ritje met ze maken! Het rijden en verzorgen wordt onder begeleiding gedaan, zodat de kinderen er ook veel van kunnen leren.