Vissen

Villavakantiepark IJsselhof is de ideale locatie voor visliefhebbers. Vis in de visstek achter de receptie of in het vismeer in de buurt.

Vissen op Villavakantiepark IJsselhof

De binnenwateren van Villavakantiepark IJsselhof staan in verbinding met het IJsselmeer én bijna al onze vakantievilla’s hebben een eigen vissteiger. Rondom het park zijn er diverse visstekken en steigers waar je in alle rust kunt vissen. Vergeet je hengel dus niet!

Villa's aan het water met steiger

De Hoorn Wellness 4 en Hoorn 6 liggen aan een breed water met een prachtig uitzicht. De meeste Medemblik villa's liggen aan onze tussensloot, waar onder andere veel kleine karpers zwemmen. Vis vanuit je eigen villa!

Boek een villa met vissteiger

Visbestand en vis uitzetten

In de binnenwateren rondom de vakantievilla's zwemmen onder andere schubkarpers, spiegelkarpers, rijenkarpers, kruiskroeskarpers en witvis. We zetten ook regelmatig nieuwe karpers uit. In het voorjaar zullen we onder andere twee exclusieve Japanse Koikarpers uitzetten. 

Hoogbezet karperslootje

We hebben een hoogbezet karperslootje met 2 vissteigers. Bij het hoogbezet karperslootje mag alleen gevoerd worden met Carp Pro Plus pellets. De vissen dienen met een schepnet uit het water te worden gehaald, op een natte onthaakmat onthaakt en moeten daarna direct teruggezet geworden. Haakjes mogen geen weerhaak hebben en de wondjes moeten na het onthaken schoongemaakt worden met Carp Care Wound Seal. De Carp producten kun je verkrijgen bij de receptie.

Carpcare Mark Breedveld

Sinds 2020 zijn we een samenwerking aangegaan met karperspecialist Mark Breedveld van CarpCare. Zie hieronder de vistips van Mark en de Carpcare producten. Samen met Mark werken we hard aan een nóg betere visbeleving.

Video van Robert

Bekijk de video van Sportvisser en YouTuber Robert Grootenboer over de uitzetting van 3 prachtige en bijzonder Koikarpers op Villavakantiepark IJsselhof in 2024. Klik hier voor de video

Uitzetting van de Koi's op IJsselhof

Vistips van Mark

Kom je karpervissen op IJsselhof? Gooi dan op een paar plekken, in de diepere kanten, wat Carp Pro Plus pellets lokvoer en ga daar met je dobber of pen bovenop vissen. Vis zo licht mogelijk: met een kleine dobber en weinig loodhagel. Gebruik een 6 millimeter Carp Pro pellet als aas en bevestig deze met een elastiek baitband aan het haakje maat 8 (zie foto). Deze pellets en elastiekjes zijn te verkrijgbaar bij de receptie en ook al vooraf te bestellen tijdens het reserveren van je verblijf. We voeren zelf ook met deze pellets, zodat de karpers hier goed op azen.

Wanneer je met vast lood vist, gebruik dan 30 à 50 gram lood en een 25 centimeter lange onderlijn, in verband met onze zachte Westfriese bodem. Wanneer je zwaarder wil vissen adviseren wij een helicopter systeem, waarbij het aas altijd boven op de grond ligt. Extra tip voor vastlood vissen: gebruik een toplood. Hou zelf 2 à 3 meter afstand tot de kant, zodat de karpers minder worden verstoord.

Carp Pro Feed

Voor de gezondheid van onze vissen adviseren wij Carp Pro Plus 6 millimeter pellets visvoer, evenals Carp Care Wound Seal voor het helen van wonden na visvangst. Beide kun je bij onze receptie kopen of tijdens het reserveren van je vakantie. Bij vangst wordt het gebruik van een schepnet en onthaakmat aanbevolen.

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar alle veelgestelde vragen over het vissen op Villavakantiepark IJsselhof? Bekijk onze pagina met alle vragen.

Alle veelgestelde vragen